Οι γραφικές γωνιές και τα κρυμμένα μυστικά του Πηλίου (φωτο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Οι γραφικές γωνιές και τα κρυμμένα μυστικά του Πηλίου (φωτο)

19:42 | 24/12/18

Το Βουνό των Κενταύρων στα καλύτερά του - Δείτε τις φωτογραφίες

Είναι από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, για όλες τις εποχές. Γιατί το πολύπλευρο και πάντα ενδιαφέρον βουνό των Κενταύρων διαθέτει προορισμούς για όλους.

Το Πήλιο κρύβει και τα δικά του μυστικά, καλώντας τον επισκέπτη να τα ανακαλύψει, μέσα από τις βόλτες του στη φύση, με φόντο τον Παγασητικό και τα πανέμορφα χωριά του. Το μυθικό βουνό των Κεναύρων είναι ένα μωσαϊκό εικόνων, που ακόμη και αν έχεις βρεθεί ξανά εκεί, αισθάνεσαι σαν να ανακαλύπτεις αυτό τον τόπο για πρώτη φορά.

Σήμα κατατεθέν του είναι τα γραφικά του χωριά με τις χαρακτηριστικές πλατείες, τα πλατάνια, τα τρεχούμενα νερά. Η ατμόσφαιρά τους γοητεύει τον επισκέπτη, με την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική να αναδεικνύει μικρά και μεγάλα κατασκευαστικά «κοσμήματα» με φόντο την πλούσια φύση του βουνού.

Αλλά και η θέα είναι από πολλά σημεία μαγευτική, με κάποιους οικισμούς να αγναντεύουν τον Παγασητικό και τον Βόλο και τον ορίζοντα να απλώνεται γενναιόδωρα μπροστά τους.

Όποιο προορισμό και αν επιλέξεις για να καταλύσεις, ένα είναι το σίγουρο, θα μαγευτείς. Γιατί κάθε χωριό, κρύβει ή φανερώνει τη δική του γραφική γωνιά και μυστικό ομορφιάς, που θα σε ταξιδέψει νοερά σε μέρη, που σε χαλαρώνουν.ΤσαγκαράδαΗ διαδρομή του θρυλικού ΜουτζούρηΠινακάτεςΜακρυνίτσαΜηλιέςΆγιος ΛαυρέντιοςΠορταριά

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top