Ο καφές που κοστίζει 800€ το φλιτζάνι για έναν ιδιαίτερο λόγο (βιντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ο καφές που κοστίζει 800€ το φλιτζάνι για έναν ιδιαίτερο λόγο (βιντεο)

16:39 | 2/10/19

Δείτε ποιος είναι αυτός

Αν βρεθείτε στην Οσάκα της Ιαπωνίας αναζητήστε για να δείτε από κοντά το Münch, ένα μικρό καφενείο το οποίο σερβίρει καφέ 22 ετών.
Ωστόσο, για να τον απολαύσει κανείς θα πρέπει να δώσει ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου 800 ευρώ για ένα φλιτζάνι.

Πώς προέκυψε όμως αυτός ο παλιός - ίσως ο παλιότερος - καφές στον κόσμο; Ο Kanji Tanaka, ιδιοκτήτης και μοναδικός υπάλληλος του The Münch, χρησιμοποιούσε έναν τύπο παγωμένου καφέ που διατηρούσε στο ψυγείο για να μπορεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες του. Κάποια στιγμή ωστόσο ανακάλυψε ότι είχε ξεχάσει μια ποσότητα καφέ στο ψυγείο για πάνω από μισό χρόνο και επειδή δεν ήθελε να σερβίρει τον ξεχασμένο καφέ στους πελάτες αποφάσισε να τον δοκιμάσει ο ίδιος. Διαπίστωσε, λοιπόν, με μεγάλη του έκπληξη ότι ο καφές ήταν ακόμα πιο ωραίος από αυτόν που διατηρούσε για λίγες μέρες στο ψυγείο μιας και είχε αποκτήσει μια ιδιαίτερη γεύση.

Τότε ο Kanji Tanaka αποφάσισε να αρχίσει να σερβίρει στους πελάτες καφέ που διατηρούσε για πολύ καιρό στο ψυγείο, φτάνοντας σήμερα να έχει εξελίξει την τεχνική αλλά και να έχει μεγαλώσει τις ποσότητες που διατηρεί. Ο καφές σήμερα φυλάσσεται σε δρύινα βαρέλια και φτάνει μέχρι και τα 22 χρόνια σε ηλικία.πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top