Φονικός σεισμός στην Αλβανία: Αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στο πλευρό των πληγέντων | TheBlog.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Φονικός σεισμός στην Αλβανία: Αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στο πλευρό των πληγέντων

14:56 | 29/11/19

Θα επισκεφθεί τις πόλεις Δυρράχιο και Θουμάν που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό

Στο πλευρό των κατοίκων και των πληγέντων από τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία θα βρεθούν οι Γιατροί του Κόσμου, με την αποστολή της οργάνωσης να αναχωρεί σήμερα για τη γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου, «μία έμπειρη ιατρική ομάδα, αναχωρεί σήμερα από την Αθήνα για το Δυρράχιο και τη Θουμάν, για να διερευνήσει τις ανάγκες του πληθυσμού, έτσι ώστε να προσφέρει στοχευμένη ανθρωπιστική βοήθεια». Σε πρώτη φάση οι Γιατροί του Κόσμου θα στείλουν είδη πρώτης ανάγκης- φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Στο πεδίο θα βρίσκονται και τα ιδρυτικά μέλη των Γιατρών του Κόσμου, που έδωσαν υπόσταση στην ανθρωπιστική ιατρική στην Ελλάδα. Παρόντες ξανά σε μία ανθρωπιστική κρίση, σε έναν αγώνα ζωής, με στόχο να μη "συντριβούν" άλλες ανθρώπινες υπάρξεις. Οι Γιατροί του Κόσμου, μια διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση με πολυετή εμπειρία στην υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καταφτάνουν όπου υπάρχουν άνθρωποι, όπως πάντα. Επιστρέφουν στα Βαλκάνια για μια ακόμα αποστολή ιατρικής αρωγής. Όπως τότε», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Σημειώνεται ότι επικεφαλής της αποστολής στην Αλβανία είναι ο Δρ. Νικήτας Κανάκης.

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών