Νέα μήνυση συγγενών θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι | TheBlog.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Νέα μήνυση συγγενών θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι

15:40 | 28/11/19

Αναζητούν την άκρη του νήματος της τραγωδίας - «"Τρέχω να σωθώ, καίγομαι", ήταν τα λόγια της στην τελευταία μας επικοινωνία»

Δέκα έξι μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και συγγενείς των θυμάτων προσφεύγουν εκ νέου στη δικαιοσύνη, αναζητώντας την άκρη του νήματος της τραγωδίας.

Την ώρα που η ανάκριση βρίσκεται στην τελική της ευθεία, με τους κατηγορούμενους να καλούνται σε απολογία για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, τα παιδιά δυο θυμάτων, τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 102 νεκρών, κατέθεσαν μήνυση σε βάρος δύο πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛΑΣ. Οι μηνυτές τους εγκαλούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και έκθεση, που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και παράβαση καθήκοντος.

Όπως υποστηρίζουν αν ο κρατικός μηχανισμός και οι λειτουργοί του ενεργούσαν υπεύθυνα, όπως ο νόμος ορίζει , θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία και αναφέρονται σε σειρά παραλήψεων που, όπως λένε, ενισχύουν τον ισχυρισμό τους.

«Ελπίζω να αποδοθεί Δικαιοσύνη. "Τρέχω να σωθώ, καίγομαι", ήταν τα λόγια της στην τελευταία μας επικοινωνία», όπως δήλωσε ο γιος της άτυχης γυναίκας Έκτορας Διαμαντίδης, ενώ ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας τόνισε πως η υπόθεση δεν πρέπει να «κουκουλωθεί» ή να ξεχαστεί.

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών