Οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ελλάδα ελικόπτερα Black Hawk αλλά αυτά που χρησιμοποιούσαν το 1979 | TheBlog.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ελλάδα ελικόπτερα Black Hawk αλλά αυτά που χρησιμοποιούσαν το 1979

09:41 | 29/11/19

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπερδύναμη απάντησε θετικά στο αίτημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά η παραχώρηση θα ξεκινήσει από το 2022

Απάντηση στο αίτημα που είχε θέσει η χώρα μας αναφορικά με την παραχώρηση  μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου UH-60 Black Hawk φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχουν δώσει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως μαθαίνουμε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η υπερδύναμη δήλωσε σε επικοινωνία που είχε με στελέχη του ελληνικού Πενταγώνου ότι ελικόπτερα θα υπάρχουν διαθέσιμα για εμάς, αλλά όχι τώρα αλλά από το έτος 2022 και μετά.

Επίσης δεν θα μας παραχωρηθούν τα νέας τεχνολογίας αλλά μονάχα η έκδοση UH-60A.

Πρόκειται για την παλαιότερη έκδοση που άρχισε να εντάσσεται στο δυναμικό των Ηνωμένων Πολιτειών το μακρινό 1979, δηλαδή πριν από 40 ολόκληρα χρόνια.

Ούτως ή άλλως ο αμερικανικός στρατός έχει λάβει την απόφαση να αποσύρει από την ενεργό δράση όλα τα UH-60A Black Hawk, οπότε η Ελλάδα θα είναι ένας από τους επίδοξους παραλήπτες.

Ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρων κατασκευάζεται από την Sikorsky Aircraft και εκτός από τις Η.Π.Α. τα χρησιμοποιεί η Ιαπωνία, η Κολομβία και η Νότια Κορέα.

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών