Πειρατεία σε ελληνικό τάνκερ: Αγωνία για τον νεαρό ναυτικό του «Elka Aristotle» | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πειρατεία σε ελληνικό τάνκερ: Αγωνία για τον νεαρό ναυτικό του «Elka Aristotle»

11:53 | 5/11/19

«Μα είχε φύλακες, πως έγινε αυτό;» δήλωσε ο πατέρας του

Στα χέρια πειρατών βρίσκονται τέσσερις ναυτικοί του ελληνικού τάνκερ «Elka Aristotle», το οποίο δέχτηκε επίθεση την ώρα που έπλεε ανοιχτά του Τόγκο, στη δυτική Αφρική.
Οι πειρατές πήραν ομήρους τέσσερις άνδρες από το πλήρωμα του «Elka Aristotle», έναν Έλληνα, δύο Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό.

Ο πατέρας του 20χρονου Έλληνα ναυτικού που βρίσκεται στα χέρια των πειρατών μίλησε το βράδυ της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα για τις συνθήκες που οδήγησαν στην απαγωγή του γιου του. Όπως σημείωσε, στο πλοίο υπήρχαν φύλακες και ανέφερε πως δεν μπορεί να καταλάβει πως κατάφεραν να μπουν μέσα οι πειρατές και να αρπάξουν το γιο του και τρία ακόμη μέλη του πληρώματος.

«Πώς μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες, και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό», «Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα δυο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά. Δωμάτιο σε δωμάτιο», τόνισε ο πατέρας.

Σημειώνεται πως πάνω στο πλοίο βρίσκονταν και ένοπλοι φύλακες, οι οποίοι επιχείρησαν να απωθήσουν τους πειρατές, αλλά ο ένας τραυματίστηκε από σφαίρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες αλλά έχει ξεκινήσει έρευνα.

Την επίθεση στο πετρελαιοφόρο ELKA ARISTOTLE ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής και την απαγωγή τεσσάρων μελών του πληρώματος επιβεβαίωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Εuropean Product Carriers LTD, υπογραμμίζοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωσή τους και πως πρωταρχικός στόχος είναι η ασφάλεια των ανθρώπων στα πλοία της.

Ανέφερε ακόμη ότι το σκάφος και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του πλοίου ELKA ARISTOTLE είναι ασφαλή.

Πηγή φωτογραφίας: marinetraffic.com
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top