Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής στο Περιστέρι | TheBlog.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής στο Περιστέρι

23:43 | 29/11/19

Μέλη της ομάδας πέταξαν τρικάκια στον 4ο όροφο του κτιρίου

Παρέμβαση πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής Δυτικού Τομέα στην οδό Τρώων 1 στο Περιστέρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Περίπου 15 μέλη της συλλογικότητας μπήκαν στο κτίριο της Περιφέρειας και αφού έριξαν τρικάκια στον τέταρτο όροφο, αποχώρησαν.

Λίγο αργότερα, αναρτήθηκε κείμενο του «Ρουβίκωνα» σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο οποίο κατηγορεί το κράτος και την Περιφέρεια επειδή δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα στην Κινέτα μετά τις περσινές πυρκαγιές, με αποτέλεσμα να γίνει η πρόσφατη πλημμύρα, που προξένησε μεγάλα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξαν προσαγωγές.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Υπάρχει κανείς που δεν ξέρει ότι αν μια χρονιά ξεσπάσει μια μεγάλη πυρκαγιά την επόμενη χρονιά η περιοχή που κάηκε θα έχει πλημμύρες; Από ότι φαίνεται υπάρχει. Αυτός ο κάποιος είναι το κράτος. Αυτός ακριβώς που δουλειά του υποτίθεται ότι είναι η πολιτική προστασία. Στην πρώτη σοβαρή βροχή του φετινού φθινοπώρου η Κινέττα πλημμύρισε. Άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν, περιουσίες χάθηκαν, η περιοχή είναι βομβαρδισμένο τοπίο.

Η επαναληψιμότητα τέτοιων φαινομένων τα έχει πρακτικά περάσει στην κανονικότητα. Έτσι γίνονται τα πράγματα, το κράτος δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα που δικαιολογούν την ύπαρξή του. Καλά θα κάνουν οι κάτοικοι περιοχών που πρόσφατα είχαν καεί να αρχίσουν να ψάχνονται άμεσα. Το κράτος, από την φύση του, είναι φτιαγμένο για να προστατεύει μόνο τον εαυτό του».

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών