Καζακστάν: Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, τι έσωσε τους επιβάτες (βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Καζακστάν: Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, τι έσωσε τους επιβάτες (βίντεο)

12:22 | 28/12/19

Ένα Fokker-100 συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωση πάνω ένα τοιχίο από μπετόν και κατόπιν διαπέρασε διώροφο κτίριο

Δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην αεροπορική τραγωδία στο Καζακστάν. Ένα επιβατικό αεροσκάφος Fokker-100 της εταιρείας Bek Air που θα εκτελούσε πτήση από την Αλμάτι στη Νουρ-Σουλτάν συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του πάνω ένα τοιχίο από μπετόν και κατόπιν διαπέρασε διώροφο κτίριο.

Στις εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από την κυβέρνηση του Καζακστάν εικονίζεται το αεροσκάφος κομμένο σε δύο μεγάλα κομμάτια. Το μπροστινό του τμήμα, με το ρύγχος και περίπου δέκα παράθυρα να είναι ορατά, είναι σφηνωμένο σε ένα σπίτι κατεστραμμένο κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Σε όλη την περιοχή είναι σκορπισμένα συντρίμμια.

Κανένα από τα δύο τμήματα του αεροσκάφους που εικονίζονται σε αυτά τα στιγμιότυπα δεν μοιάζει να έχει πάρει φωτιά, κάτι μάλλον σωτήριο για τους ανθρώπους που διασώθηκαν με δεδομένο πως οι δεξαμενές του Φόκερ ήταν γεμάτες με καύσιμα για την πτήση, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.Σωστικά συνεργεία, οχήματα της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα, περιπολικά της αστυνομίας, έσπευσαν μαζικά στην περιοχή και εικονίζονται στα πλάνα στο χιόνι γύρω από την κομματιασμένη άτρακτο.

Η εταιρεία Bek Air αυτοπεριγράφεται στον ιστότοπό της ως ο πρώτος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους του Καζακστάν. Αναφέρει πως εκμεταλλεύεται έναν στόλο επτά Φόκερ-100, αεροσκαφών μέσων αποστάσεων που παρήγαγε η ομώνυμη ολλανδική κατασκευάστρια ως την πτώχευσή της και την εξαγορά της από γερμανική εταιρεία.

Η κυβέρνηση του Καζακστάν διέταξε να καθηλωθούν όλα τα αεροσκάφη του τύπου στο έδαφος και να ανασταλεί η δραστηριότητα της για τη διάρκεια της έρευνας που διενεργείται.

Οι αρχές αναθεωρούν προς τα κάτω τον απολογισμό των νεκρών

Στο μεταξύ, στους δώδεκα προσδιορίζει νεότερος απολογισμός της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων του Καζακστάν τους νεκρούς από την αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, με επιβατικό αεροσκάφος που έπεσε πάνω σε διώροφο κτίριο αμέσως μετά την απογείωσή του.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για δεκαπέντε νεκρούς ενώ ο τελευταίος αναθεώρησε αυτόν τον αριθμό προς τα κάτω.

Η επιτροπή δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της τα ονόματα των 12 θυμάτων, του πιλότου Μαράτ Μουρτμπάγεφ και έντεκα επιβατών.

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο πιλότος, σκοτώθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος, δύο πέθαναν καθώς δέχονταν τις πρώτες βοήθειες στο αεροδρόμιο του Αλμάτι και δύο κατέληξαν στο νοσοκομείο, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με την επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων του Καζακστάν, 95 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος επέβαιναν στο Fokker-100, το οποίο συνετρίβη προσκρούοντας σε σπίτι αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Αλμάτι με προορισμό την πρωτεύουσα του Καζακστάν Νουρ-Σουλτάν (πρώην Αστάνα).

Ο πρόεδρος της χώρας έχει κηρύξει το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους.

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top