Νέα πρόκληση – αμφισβήτηση της Τουρκίας στο Καστελόριζο | TheBlog.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Νέα πρόκληση – αμφισβήτηση της Τουρκίας στο Καστελόριζο

10:32 | 3/12/19

Η Άγκυρα αμφισβητεί και πάλι την ελληνική δικαιοδοσία στην περιοχή

Λίγες ημέρες μετά τον τουρκολιβυκό μνημόνιο η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική δικαιοδοσία στην περιοχή ανάμεσα σε Καστελόριζο και Ρόδο.
Η Ελλάδα εξέπεμψε οδηγία προς ναυτιλομένους με την οποία δέσμευσε περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου για άσκηση έρευνας και διάσωσης για το απόγευμα στις 7 Δεκεμβρίου.

Η Τουρκία αμφισβητώντας για μια ακόμα φορά την ελληνική δικαιοδοσία στην περιοχή προχώρησε σε αντιNAVTEX στην οποία επισημαίνει πως μη εξουσιοδοτημένος σταθμός εξέδωσε οδηγία προς ναυτιλομένους για περιοχή που βρίσκεται σε περιοχή τουρκικής δικαιοδοσίας και περιοχή τουρκικής έρευνας και διάσωσης.Η τουρκική οδηγία επισημαίνει ακόμα, σύμφωνα με το news.gr, πως όλες οι ασκήσεις ή επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή πρέπει να συντονίζονται από τις αρμόδιες τουρκικές Αρχές.

Μόνο ο σταθμός της Αττάλειας είναι υπεύθυνος στην περιοχή, επισημαίνει η τουρκική οδηγία.

Δέκα λεπτά αργότερα η Τουρκία εξέδωσε και δεύτερη NAVTEX στην οποία αναφέρει πως η οδηγία προς ναυτιλομένους 1800/19 εκδόθηκε από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό και επαναμεταδίδεται από τον σταθμό της Αττάλειας για λόγους ασφάλειας των ναυτιλομένων.πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών