Πειρατεία στο Τόγκο: Ο Έλληνας ναυτικός μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πειρατεία στο Τόγκο: Ο Έλληνας ναυτικός μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε

03:45 | 23/12/19

«Θέλω να βγάλω από το μυαλό μου όσα έγιναν»

Ανοίγει την καρδιά του ο Δημήτρης Γκιάτης, ο Έλληνας ναυτικός από το Μεσολόγγι,. ο οποίος πέρασε 40 ημέρες στα χέρια των πειρατών και επιβίωσε κάτω από εφιαλτικές συνθήκες. Λίγες
ημέρες μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του, ο Δημήτρης Γκιάτης που είχε απαχθεί από πειρατές ανοιχτά του Τόγκο, μίλησε για τις δραματικές ημέρες που πέρασε στα χέρια των απαγωγέων, στη ζούγκλα της Αφρικής.

Μιλώντας στη «Real Νews» ο 20χρονος ναυτικός, δηλώνει πως αδυνατεί να ξεχάσει την περιπέτεια που έζησε παρά το αίσιο τέλος της. Όπως είπε , oι απαγωγείς τους κρατούσαν μέσα στη ζούγκλα, πάνω σε δέντρα για να μην τους κατασπαράξουν τα άγρια θηρία. Οι τέσσερις απαχθέντες, ένας εκ των οποίων κατέληξε όσο κρατείτο από μαλάρια, έπιναν νερό μέσα σε πλαστικές σακούλες από το ποτάμι, ενώ τους έδιναν ελάχιστο φαγητό, κυρίως ρύζι και ωμό κρέας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απαγωγείς τους άλλαξαν τοποθεσία τουλάχιστον πέντε φορές για να καλύψουν τα ίχνη τους. Ο ίδιος, όπως παραδέχθηκε όλες αυτές τις ημέρες προσευχόταν για να πάρει δύναμη.

«Θέλω να βγάλω από το μυαλό μου όσα έγιναν»

«Θέλω να βγάλω από το μυαλό μου όσα έγιναν εκείνες τις ημέρες. Η εικόνα του νεκρού συναδέλφου μου έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου. Η προσευχή ήταν το στήριγμά μου», λέει ο 20χρονος. Ο Δ. Γκιάτης βρίσκεται πλέον στο σπίτι του στο Μεσολόγγι, προσπαθώντας να συνέλθει από όσα έζησε κατά τη διάρκεια της απαγωγής. Στις 11 Δεκεμβρίου η περιπέτεια του Δ. Γκιάτη μαζί με τους υπόλοιπους απαχθέντες έφτανε στο τέλος της. Οι πειρατές τους επιβίβασαν σε μία λέμβο και τους ανακοίνωσαν ότι είναι ελεύθεροι.
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top