Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

17:08 | 19/12/19

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας ανέβηκαν μέχρι το γραφείο της διοικήτριας

Σε παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» προχώρησε πριν από λίγο η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

Με μακροσκελές κείμενο της στο Athens.indymedia.org η συλλογικότητα αναφέρει ότι ανέβηκε μέχρι το γραφείο της διοικήτριας και ότι η παρέμβαση έγινε για εργατικό ατύχημα που συνέβη στους χώρους του νοσοκομείου.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο σχολιάζουν ότι:

«ΓΝΑ "Ο Ευαγγελισμός" 4/12/2019, δύο παράλληλα σύμπαντα συνεχίζουν την φαινομενικά ατέρμονη ρουτίνα τους. Σκάει ένας σωλήνας που μεταφέρει λίτρα καυτού λαδιού. Δύο παράλληλα σύμπαντα συνεχίζουν την φαινομενικά ατέρμονη ρουτίνα τους. Δύο ιδιαίτερα, βέβαια, σύμπαντα. Πολύ διαφορετικά από αυτά που έχουν περιγράψει οι αστροφυσικοί, όπου η κάθε οντότητα, ο κάθε ένας από έμας ανήκει αποκλειστικά είτε στο ένα είτε στο άλλο. Και το κάθε ένα από αυτά επηρεάζει άμεσα τα δεδομένα και τις συνθήκες διαβίωσης του άλλου.

Το ένα σύμπαν έχει ιδανική θερμοκρασία και υγρασία, ωραία αισθητική με πίνακες ζωγραφικής και φρεσκοβαμμένους τοίχους, άπλα, ηρεμία, έννομη ανομία, ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Έχει θέα στον Λυκαβητό και στο λεκανοπέδιο. Έχει παχυλούς μισθούς κάποιων χιλιάδων ευρώ, τροφαντές μαύρες τσέπες από "δωράκια" μεγαλοεργολάβων και κολοσσών κατασκευής υγειονομικού υλικού και φαρμάκων. Έχει στενούς πολιτικούς βαθμούς συγγένειας με κάθε κόμμα και λοιπούς φορείς εξουσίας του πολυσύμπαντος. Άλλωστε για αυτό υπάρχει, για να φέρει εις πέρας τα σχέδιά του. Το άλλο έχει θόρυβο, έως και 42 βαθμούς κελσίου, ακραία υγρασία. Έχει θέα τεράστιους ασυντήρητους σωλήνες που μεταφέρουν καυτά και εύλεκτα υλικά. Έχει βαρέα και ανθυγιεινή εργασία που δεν πληρώνεται για τέτοια. Έχει καθημερινή οικονομική ομηρία από τον εργολάβο-ιδιώτη-αφεντικό που έχει σύμπραξη με το δημόσιο νοσοκομείο για να κάνει τη μπίζνα του. Έχει ξύλο και τρομοκρατία».

Ενώ σε άλλο σημείο συμπληρώνουν:

«Πολιτική παρέμβαση της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας στο γραφείο της διοικήτριας, γιατί το ζήτημα δεν έχει λήξει, γιατί οι ζωές μας έχουν αξία, γιατί εμείς κινούμε με τον ιδρώτα και τις γνώσεις μας αυτήν τη μηχανή που παράγει κέρδη για τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες και τους ρουφιάνους τους. Για το σύστημα και το κράτος έχει συνέχεια, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τα εναλλασσόμενα πρόσωπα που το εκφράζουν κάθε φορά, αλλά έχει συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα, δεν είναι κάτι άυλο και άπιαστο. Είναι προσεγγίσιμο και τρωτό. Δεν εθελοτυφλούμε φυσικά ότι μία πολιτική παρέμβαση από μόνη της, συγκεκριμένων κιόλας αριθμητικά ανθρώπων, μπορεί να φέρνει εύκολα ή άμεσα αποτελέσματα. Οι συνεχείς, όμως, και πολύ περισσότερο οι μαζικές και οργανωμένες πολιτικές παρεμβάσεις μπορούν να φέρνουν αποτελέσματα και με ελάχιστο ζυγοσταθμικά κόστος. Γιατί πάντα υπάρχει κόστος ή ρίσκο όταν αγωνίζεσαι. Το μέγεθός του, όμως, είναι σχετικό και άκρως υποθετικό, αβέβαιο. Ενώ το κόστος όταν δεν αγωνίζεσαι είναι βέβαιο, έχει πλήρως μετρήσιμο μέγεθος και το βιώνεις στο πετσί σου καθημερινά.Ραντεβού στους αγώνες που έχουμε να οργανώσουμε μαζί οι από τα κάτω ...

ΥΓ. Ο υπουργός της καρδιάς μας, ο μόνος υπουργός που έχει παραδεχθεί δημόσια τη δυναμική της πολιτικής μας δράσης λέγοντας "Σε απάντηση αυτών, ανακοινώνω νέο ογκολογικό, ακτινοθεραπευτικό νοσοκομείο εντός του νοσοκομείου Σωτηρία" δεν βλέπει των ώρα να εφαρμόσει τα νεοφιλελεύθερα σχέδια περεταίρω ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων επεκτείνοντας τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, παραχορώντας ακόμη και ολόκληρες καινούργιες πτέρυγες νοσοκομείων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές (βλ. ΠΓΝΙ). Αυτοί που εξυμνούν την ελεύθερη αγορά και την επιχειρηματικότητα, αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία σαν να είναι το τσιφλίκι τους, χαρίζοντάς τα σαν λάφυρα πολέμου στους ιδιώτες. Πρόκειται για μία "επένδυση-ληστεία" με μηδενικό επιχειρηματικό ρίσκο, καθώς έχει έτοιμη πελατεία κάποιων εκατομμυρίων ανθρώπων και με μηδενικό απαιτούμενο αρχικό κεφάλαιο, καθώς οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες και τις έχουμε πληρώσει όλοι εμείς. Ήδη πήρε τα πρώτα ηχηρά μηνύματα από τους εργαζομένους στα νοσοκομεία.».

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top