Συγκλονίζει ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού: «Δε θα ησυχάσω μέχρι να τον σφίξω στην αγκαλιά μου» | TheBlog.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Συγκλονίζει ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού: «Δε θα ησυχάσω μέχρι να τον σφίξω στην αγκαλιά μου»

07:54 | 14/12/19

Ο πατέρας του 20χρονου ναυτικού που αφέθηκε ελεύθερος μετά από ενάμιση μήνα ομηρίας ανοιχτά του Τόγκο, αποκαλύπτει πως δε θα ησυχάσει μέχρι να αγκαλιάσει το παιδί του, καθώς το ταξίδι της επιστροφής του από την «κόλαση» είναι επικίνδυνο

Μετά από ενάμιση μήνα ομηρίας ο πατέρας του Δημήτρη, του 20χρονου ναυτικού που έπεσε στα χέρια πειρατών στο Τόγκο, μίλησε στο δελτίο του Star για την απελευθέρωση του γιου του, συγκλονίζοντας με τα λόγια του.

«Να ρθει το παιδί και τίποτα άλλο! Απλώς μας είπαν ότι απελευθερώθηκε το παδί, από κει και πέρα δεν μας είπαν τίποτα άλλο, ότι τρέχουν λέει να του βγάλουν μια βίζα να φύγει. Εάν προλάβουνε, προλάβανε, αλλιώς από Δευτέρα - Τρίτη, δεν ξέρω γιατί είναι κλειστά λέει εκεί κάτω και γίνεται και χαμός» είπε ο πατέρας του 20χρονου ναυτικού, Θεόδωρος Γκιάτης.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Star, αύριο αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι του στο Μεσολόγγι ο 20χρονος ναυτικός.

Πατέρας ναυτικού: «Δε θα ησυχάσω μέχρι να τον σφίξω στην αγκαλιά μου»

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του Δημήτρη, η αγωνία τους δεν θα τελειώσει, παρά μόνο όταν τον σφίξουν στην αγκαλιά τους και αυτό γιατί για να γλιτώσει από την «κόλαση», ο 20χρονος ναυτικός χρειάστηκε να ταξιδέψει από το Τόγκο της Δυτικής Αφρικής, ως την πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα, συνοδεία ένοπλων μισθοφόρων. Απο κει θα επιβιβαστεί στην πτήση, που θα τον φέρει στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

«Μας είπαν ότι είναι μέσα στο αεροπλάνο και πάει στην Αμπουτζα να βγάλει τη βίζα. Χαρούμενοι θα είμαστε μόνο όταν δούμε το παιδί. Εκεί κάτω είναι Οκλαχόμα! Αφού έχει το κράτος εκεί τώρα ασφάλεια μαζί του, για να πάει να βγάλει τη βίζα, καταλαβαίνεις που ζούμε» δήλωσε ο πατέρας.

Γιάννης Πλακιωτάκης: «Θα είμαστε στο πλευρό του Δημήτρη και της οικογένειάς του»
«Από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσαμε από πολύ κοντά το συγκεκριμένο περιστατικό προκειμένου να έχει αίσιο τέλος» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Την είδηση της απελευθέρωσης από τα χέρια των «Μαύρων Δαιμόνων» του Τόγκο, ανακοίνωσε η πλοικτήτρια εταιρεία, στην οποία βρίσκεται από το πρωί ο αδελφός του Δημήτρη, περιμένοντας κάποιο νεότερο.

Μαζί με τον Δημήτρη απελευθερώθηκαν δύο ακόμη μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου, ένας Φιλιππινέζος και ένας Γεωργιανός. Ο τέταρτος ναυτικός, που είχε απαχθεί, είναι νεκρός, εξαιτίας μιας ασθένειας που αντιμετώπιζε.

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών