Συνήγορος Ινδαρέ: Η επέμβαση στο σπίτι του σκηνοθέτη έγινε χωρίς εισαγγελική παρουσία | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Συνήγορος Ινδαρέ: Η επέμβαση στο σπίτι του σκηνοθέτη έγινε χωρίς εισαγγελική παρουσία

11:08 | 23/12/19

«Σχεδόν για 15 ώρες δεν μου επέτρεπαν να επικοινωνήσω με τους εντολείς μου»

Στην καταγγελία ότι δεν υπήρξε εισαγγελική παρουσία στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ στο Κουκάκι, κατά τη διάρκεια της
επέμβασης των αστυνομικών, προχώρησε ο συνήγορος της οικογένειας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαντάς, όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, όχι με ιδιαίτερα κομψό τρόπο, όπως είπε, την πόρτα της οικογένειας Ινδαρέ, δεν υπήρχε εισαγγελική παρουσία.

«Στο Κουκάκι, στην οικία της οικογένειας Ινδαρέ, δεν υπήρξε εισαγγελική παρουσία. Παρίστατο εισαγγελέας του οποίου η αποστολή και η ευθύνη είχε να κάνει με την κατάληψη της οικίας στην οδό Ματρόζου» τόνισε.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαντάς δήλωσε: «Όταν οι αστυνομικοί ξημερώματα της Τετάρτης χτυπούν την πόρτα Ινδαρέ και ζητούν, όχι με ιδιαίτερα κομψό τρόπο, υπάρχει και η ένταση της στιγμής, να τους επιτραπεί να εισέλθουν, δεν υπάρχει εισαγγελική παρουσία. Αν υπήρχε, δεν ετίθετο θέμα συναίνεσης ή όχι του Ινδαρέ. Ήταν ο εισαγγελέας, έπρεπε να εισέλθουν οι αστυνομικοί στην οικία».

Μάλιστα ο συνήγορος στάθηκε και στη συμπεριφορά των αστυνομικών: «Αν παρίστατο εισαγγελέας και οι αστυνομικοί υποχώρησαν στην άρνηση Ινδαρέ, τέλεσαν άλλο αδίκημα – παράβαση καθήκοντος. Έχεις παρουσία εισαγγελέα και εισαγγελική παραγγελία να εισέλθεις στην οικία και σου λέει ο ιδιοκτήτης “όχι δεν θα μπεις μέσα” κλείνει την πόρτα και σηκώνεσαι και φεύγεις.

Στην περίπτωση της οικίας Ινδαρέ είχαμε μία σαφή συμπεριφορά αστυνομική, η οποία αποκλίνει από τους θεσμοθετημένους κανόνες δικαίου».

Ο κ. Μαντάς κατήγγειλε στη συνέχεια ότι πρώτα συνελήφθησαν ο σκηνοθέτης και τα δύο παιδιά του και έπειτα έγινε έρευνα στο σπίτι με την παρουσία εισαγγελέα.

«Η κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του Ινδαρέ και η υπογεγραμμένη έκθεση ερεύνης από τον εισαγγελέα είναι χρονικά μεταγενέστερη της συλλήψεως. Πρώτα συλλαμβάνονται ο πατέρας και τα δύο παιδιά και σε δεύτερο χρόνο γίνεται η έρευνα στην οικία με παρουσία εισαγγελέα και υπογράφεται και το σχετικό έγγραφο ερεύνης».

Ο ίδιος τόνισε δε ότι για 15 ώρες του είχαν απαγορεύσει να επικοινωνεί με τους εντολείς του, την οικογένεια Ινδαρέ.

«Επί σχεδόν 15 ώρες, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, είχα παρεμποδιστεί, δεν μου είχε επιτραπεί η επικοινωνία με τους εντολείς μου. Χρειάστηκε παρέμβαση στο κορυφαίο επίπεδο της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και αποκαταστάθηκε η επικοινωνία».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη:πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top