Αυστραλία: Θα σκοτώσουν πάνω από 10.000 καμήλες γιατί πίνουν πολύ νερό | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αυστραλία: Θα σκοτώσουν πάνω από 10.000 καμήλες γιατί πίνουν πολύ νερό

21:05 | 7/1/20

Η επιχείρηση μαζικής θανάτωσης θα διαρκέσει πέντε μέρες

Η Αυστραλία βιώνει μία ανείπωτη τραγωδία που μοιάζει να μην έχει τέλος. Οι φωτιές έχουν κατακάψει μεγάλο τμήμα της χώρας, δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ χιλιάδες ζωάκια έχουν βρει τραγικό θάνατο από την πύρινη λαίλαπα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με διεθνή Μέσα που επικαλούνται την εφημερίδα The Australian, πάνω από 10.000 καμήλες αναμένεται να θανατωθούν καθώς πίνουν πολύ νερό!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, πάνω από 10.000 καμήλες θα θανατωθούν σε μία προσπάθεια ελέγχου του πληθυσμού τους στην Αυστραλία που υποφέρει από τις φωτιές και από ξηρασία.

Η επιχείρηση για τη μαζική θανάτωση των ζώων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου μετά από εντολή των ιθαγενών ηγετών της περιοχής Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara. Την επιχείρηση έχουν έχουν αναλάβει επαγγελματίες σκοπευτές οι οποίοι θα πυροβολήσουν τα ζώα από ελικόπτερα.Οι καμήλες είναι γνωστές για την αντοχή τους σε συνθήκες ερήμου, αλλά και την ανάγκη τους για πολύ νερό, το οποίο παίρνουν από το λίπος που έχουν αποθηκευμένο στις καμπούρες τους.

Οι ντόπιοι διαμαρτύρονται για εισβολές των θηλαστικών που αναζητούν στις περιουσίες τους νερό... μιας και το «μυρίζουν» από χιλιόμετρα.«Ζούμε σε συνθήκες καυτές και δύσκολες και νιώθουμε άβολα γιατί οι καμήλες έρχονται, γκρεμίζουν φράκτες, μπαίνουν στις περιουσίες μας και προσπαθούν να βρουν νερό ακόμη και από τα κλιματιστικά» ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

«Κάποιοι άνθρωποι, ακόμα και με τέτοιο καύσωνα, αδυνατούν να ανοίξουν τα κλιματιστικά τους, φοβούμενοι πως οι καμήλες θα επιτεθούν στα air conditioner για την υγρασία τους» εξηγεί η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Ύδρευσης της Νέας Νότιας Ουαλίας (DEW).Μάλιστα, η Μαρίτα Μπέικερ τονίζει πως η ανάγκη τους για πολύ νερό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που προκαλούν στους κατοίκους, αλλά και το τοπικό οικοσύστημα.

Όπως λέει, η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού καμήλων έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων: Αφενός μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα από τα κουφάρια των ζώων που πεθαίνουν από δίψα ή σκοτώνουν το ένα το άλλο για λίγο νερό.

Αφετέρου, ανησυχία για μεγάλες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου καθώς τα συγκεκριμένα ζώα αποβάλλουν μεθάνιο που ισοδυναμεί με έναν τόνο διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.«Αυτά έχουν προκαλέσει σημαντική ζημιά σε υποδομές, κίνδυνο σε οικογένειες και κοινότητες, αυξημένη βόσκηση στα εδάφη των αβορίγινων και κρίσιμα ζητήματα δημόσιας υγείας» προσθέτει η DEW.

Η επιχείρηση ελέγχου του πληθυσμού καμηλών εκτιμάται πως θα στοιχίσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή Μέσα, τα νεκρά ζώα θα αφεθούν να ξεραθούν προτού ταφούν ή αποτεφρωθούν.Οι καμήλες έφτασαν στην ήπειρο - νησί από την Ινδία και το Αφγανιστάν κατά τον 19ο αιώνα για τις ανάγκες του κατασκευαστικού τομέα και της μεταφοράς.

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top