Χουλιάρας μετά τον σεισμό στην Τουρκία: Κάθε μήνα εξετάζω τις επικίνδυνες περιοχές της Ελλάδας | TheBlog.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Χουλιάρας μετά τον σεισμό στην Τουρκία: Κάθε μήνα εξετάζω τις επικίνδυνες περιοχές της Ελλάδας

11:41 | 27/1/20

«Δεν υπάρχει κανένα ενόργανο στοιχεία που να δείχνει ότι αυτός ο σεισμός τόσο μακριά επηρεάζει την Ελλάδα»

Μια προφητική ανάρτηση έκανε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας λίγες ώρες πριν τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε την Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής.

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 για την ανάρτησή του με την οποία είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού στην Τουρκία, λίγες ώρες πριν τη δόνηση των 6,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

«Δεν υπάρχει κανένα ενόργανο στοιχεία που να δείχνει ότι αυτός ο σεισμός τόσο μακριά επηρεάζει την Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί ορισμένοι συνάδελφοι διαλέγουν το ακραίο και το εντυπωσιακό σενάριο», σημείωσε ο σεισμολόγος.

Όπως εξήγησε ο κ. Χουλιάρας «η ανακοίνωση της Παρασκευής έγινε γιατί απέναντι από τη Λέσβο είχε γίνει σεισμός 5,6 Ρίχτερ και ανησυχήσαμε μήπως γίνει κάτι στα δικά μας τα νησιά. Εγώ έκανα εκτίμηση για να δω τι δυνατότητες έχει η Τουρκία για μεγαλύτερο σεισμό των 5,6 Ρίχτερ και είδα ότι η ανατολική Τουρκία έχει αυξημένες πιθανότητες».

«Όταν το διαπίστωσα αμέσως ειδοποιήσαμε την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον αρμόδιο υπουργό, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και να λέμε ποια είναι τα σενάρια» πρόσθεσε ο κ. Χουλιάρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η σεισμική ακολουθία είχε ξεκινήσει ένα μήνα πριν. Η περιοχή ήταν σε διέγερση, ήταν "φως-φανάρι" ότι θα έκανε μεγάλο σεισμό».

Αποκάλυψε, δε, ότι «κάθε μήνα εξετάζω τις επικίνδυνες περιοχές της Ελλάδας και τις δίνω στην Πολιτική Προστασία» υπενθυμίζοντας ότι τρεις μήνες πριν τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ της Ανδραβίδας, το 2008 «είχαμε ενδείξεις, δώσαμε την περιοχή στον τότε αρμόδιο υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο, και κρυφά κινήθηκε ο στρατός, κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα έτσι σε μισή ώρα μετά τον σεισμό είχαν στηθεί τέντες, νοσοκομεία κτλ.».

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών