Δικάζεται σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Δικάζεται σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

13:04 | 8/1/20

«Αντιδράσεις θα υπάρχουν, το δικαίωμα στη στέγη είναι ιερό» λέει η Λαϊκή Ενότητα

Δικάζεται σήμερα ενώπιον του Ι' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης,
καθώς και τρία πρόσωπα-μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» για παρεμπόδιση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2018.

Στους τέσσερις κατηγορούμενους αποδίδεται σωρεία κατηγοριών που -μεταξύ άλλων- αφορούν φθορές ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες κατά αστυνομικών και άσκηση βίας.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν από τον εισαγγελέα μετά από αναφορά που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Ασφάλειας Αθηνών για τρεις κινητοποιήσεις κατά πλειστηριασμών σε συμβολαιογραφεία της Αθήνας.

Η ΛΑΕ σε ανακοίνωσή της, «καταδικάζει τη δίωξη των αγωνιστών Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αντώνη Μαυρομμάτη, Λεωνίδα και Ηλία Παπαδόπουλου», τονίζοντας πως «δεν θα τους περάσει. Αντιδράσεις θα υπάρχουν, το δικαίωμα στη στέγη είναι ιερό» και καλεί «όλες και όλους την Τετάρτη 8-1-2020 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων».

Επίσης, το ΚΚΕ καταδικάζει, σε σχόλιό του, της συγκεκριμένη παραπομπή σε δίκη, σημειώνοντας πως «οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές στοχεύουν στον εκφοβισμό του λαού και για το θέμα των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, που το επόμενο διάστημα θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας».

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top