Δημοσιογράφος της DW για επίθεση στο Σύνταγμα: Δεν θα με τρομάξουν οι ακροδεξιοί | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

lamazi ad

Δημοσιογράφος της DW για επίθεση στο Σύνταγμα: Δεν θα με τρομάξουν οι ακροδεξιοί

12:15 | 21/1/20

«Πίστευα ότι με τόση αστυνομία στην περιοχή θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου»

Μετά την επίθεση που δέχθηκε την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο διαδήλωσης ακροδεξιών, ο συνεργάτης της γαλλόφωνης σύνταξης της DW στην Αθήνα Τόμας Γιακόμπι μίλησε για το θλιβερό περιστατικό.

«Έχω ένα μαυρισμένο μάτι, μια τραυματισμένη μύτη και έχω ακόμη πονοκέφαλο. Αλλά κατά τα άλλα η κατάσταση της υγείας μου βελτιώνεται. Υπέβαλα μήνυση και εξετάστηκα από ιατροδικαστή, ο οποίος κατέγραψε τα τραύματα. Η νέα κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι παίρνει την υπόθεση στα σοβαρά. Θα ήταν καλό!» αναφέρει ο δημοσιογράφος της DW στη συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο Τόμας Γιακόμπι πριν από μερικά χρόνια είχε γράψει μαζί με τη δημοσιογράφο Ανζελίκ Κουρούνη το σενάριο για το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση».

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Εδώ και τρία χρόνια δουλεύουμε πάνω στη συνέχεια: "Xρυσή Αυγή: Και τώρα τι;". Ήταν η πρώτη διαδήλωση μετά το αίτημα της Εισαγγελέως να απαλλάξει από τις κατηγορίες τους πολιτικούς, που ενεπλάκησαν στη δολοφονία του ράπερ Παύλου Φύσσα. Την Κυριακή ήταν λοιπόν η πρώτη φορά που οι ακροδεξιοί ξαναβγήκαν στους δρόμους. Και ήθελα να σχηματίσω μια εικόνα. Πίστευα ότι με τόση αστυνομία στην περιοχή θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου».

«Είσαι ο Τόμας Γιακόμπι;» ρώτησαν οι δράστες και άρχισαν να χτυπούνΌπως αναφέρει ο Τόμας Γιακόμπι, σε αντίθεση με αντίστοιχες διαδηλώσεις ακροδεξιών στο παρελθόν, όπου συμμετείχαν χιλιάδες άτομα, την Κυριακή επρόκειτο μόνο για 200 με 300 άτομα.

«Αλλά τα κακά νέα είναι ότι συνεχίζουν να αισθάνονται τόσο ισχυροί, ώστε να επιτίθενται σε άλλους ανθρώπους, η παρουσία των οποίων δεν τους αρέσει».

Στην ερώτηση στον Τόμας Γιακόμπι γιατί κατηγορεί την ελληνική αστυνομία ότι δεν αντέδρασε άμεσα και ο ίδιος απαντά: «Συνάδελφοι-δημοσιογράφοι έτρεξαν αμέσως στην αστυνομία για να έρθει προς βοήθεια, όταν έγινε η επίθεση. Αλλά απλώς απάντησαν ότι δεν ήταν επαρκώς εξοπλισμένοι και ότι αντ' αυτού έπρεπε να καλέσουν πρώτα την ασφάλεια».

Όσο για τους δράστες, ο Τόμας Γιακόμπι περιγράφει λεπτομερώς πώς τον προσέγγισαν μέσα στο πλήθος, στοχευμένα, όπως λέει.

«Στάθηκαν μπροστά μου και με ρώτησαν: Είσαι ο Τόμας Γιακόμπι; Απάντησα ναι. Μου είπαν ξεκάθαρα ότι μου επιτέθηκαν επειδή αναγνώρισαν ότι εγώ γύρισα το ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή». Σύμφωνα με τον Τ. Γιακόμπι, τα χειρότερα απετράπησαν, όχι επειδή παρενέβη η αστυνομία αλλά χάρη στη συνδρομή συναδέλφων-δημοσιογράφων. «Εγώ ο ίδιος», λέει, «ξαναρώτησα τους αστυνομικούς. Αλλά πριν μου απαντήσουν με τράβηξαν πρώτα δύο γωνίες παρακάτω, επειδή φοβούνταν και οι ίδιοι.» Η απάντησή τους τελικά: «Υπήρχαν τόσο πολλοί άνθρωποι, που δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι», αναφέρει ο Γερμανός ανταποκριτής.

Όσο για το τι σκέφτεται να κάνει στη συνέχεια αναφορικά με το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή, ο Τόμας Γιακόμπι απαντά:

«Δεν θα με τρομάξουν οι ακροδεξιοί! Δουλεύουμε ήδη εδώ και τρία χρόνια για το νέο ντοκιμαντέρ και είναι σημαντικό να προβληθεί. Είναι επίσης σημαντικό να δείξουμε ότι είμαστε εδώ. Και προσωπικά δεν είμαι αυτός που έχει άδικο επειδή πήγα σε αυτή τη διαδήλωση. Άδικο έχουν αυτοί που μου επιτέθηκαν!»

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top