Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν: Αγωνία για τους 5 Έλληνες ναυτικούς | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν: Αγωνία για τους 5 Έλληνες ναυτικούς

11:14 | 2/1/20

Γιάννης Πλακιωτάκης: Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και αναμένουμε τις εξελίξεις

Ψυχραιμία συνέστησε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφορικά με την επίθεση από ένοπλους πειρατές που δέχτηκε το πρωί της Τρίτης (31/12)
το ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Happy Lady», ενώ αυτό βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από λιμάνι του Καμερούν.

Ο υπουργός Ναυτιλίας εξήγησε μέσω του ΑΝΤ1  για τους απαχθέντες Έλληνες ναυτικούς, πως σε αυτήν τη φάση «πολλά από αυτά τα θέματα δεν είναι δημοσιοποιήσιμα», ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και αναμένουμε τις εξελίξεις», αφού πρώτα επισήμανε πως πρέπει να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι.

Αφού αναφέρθηκε από τους συντελεστές της εκπομπής πως οι απαγωγείς αυτό που θέλουν είναι λίτρα, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως «από την εμπειρία μας, μπορούμε να αντλήσουμε αισιοδοξία». Και πρόσθεσε ότι ο αντικειμενικός σκοπός και στόχος είναι αυτός.

Ο Γιάννης Πλακιωτιάκης έκανε λόγο για «ένα διεθνές φαινόμενο», τονίζοντας πως είναι «ένα θέμα που θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον» και για το λόγο αυτόν θα πρέπει η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να λάβει μέτρα. Ωστόσο, υπογράμμισε πως το βασικό αυτήν τη στιγμή, είναι να έχει αίσιο τέλος αυτή η υπόθεση απαγωγής.

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top