Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος: Να προσευχηθούμε για την απελευθέρωση των ναυτικών | TheBlog.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος: Να προσευχηθούμε για την απελευθέρωση των ναυτικών

10:21 | 3/1/20

Τι ανέφερε για τους Έλληνες που είναι όμηροι πειρατών

Έκκληση προσευχής και ευχής για την απελευθέρωση των ομήρων ναυτικών, απηύθυνε ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος κατά τη διάρκεια κοπής της πίτας του Αγίου Βασιλείου, που
πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ερμούπολης στην πλατεία Μιαούλη, ύστερα από πρόσκληση που εδέχθη από τον δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης, Νίκο Λειβαδάρα.

«Να απευθυνθούμε στον Θεό με ευλάβεια και να ευχηθούμε για την απελευθέρωση των ναυτικών που απήχθησαν από πειρατές και είναι όμηροι στο Καμερούν και στο Τζιμπουτί» ανέφερε χαρακτηριστικά όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα, κάλεσε τις τοπικές αρχές και το πλήθος των πιστών που έδωσαν το παρών να συμμερισθούν την αγωνία των οικογενειών τους, να συνδράμουν νοερά και να δεηθούν την απελευθέρωση των ομήρων.

Μάλιστα, όπως εκμυστηρεύτηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ποιμένας της πολυνησιακής Μητρόπολης, «από την πρώτη ημέρα της ομηρίας τους αγωνιώ και προσεύχομαι. Ταξιδεύω καθημερινά με ναυτικούς, μοιράζομαι τις αγωνίες τους, τα όνειρα, αλλά και την ταλαιπωρία τους. Συμπάσχω με τις οικογένειές τους που αυτές τις άγιες ημέρες βιώνουν τον φόβο και την αναμονή». Εξάλλου, η ιδιαίτερη ευαισθησία του πηγάζει και από το γεγονός ότι η Σύρος είναι πατρίδα πολλών ναυτικών και κατά συνέπεια και πνευματικών παιδιών του.

Επιπλέον, μοιράστηκε με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το ευτυχές γεγονός της παράδοσης συστήματος ανάβασης σκαλοπατιών για άτομα με κινητικά θέματα από τη Μητρόπολη στον δήμο, έπειτα από παράκληση του δημάρχου κ. Λειβαδάρα. «Σήμερα, έγινε και αυτό και θα ακολουθήσει η προσφορά και δεύτερου συστήματος ανάβασης», τόνισε ο μητροπολίτης Σύρου.

Τέλος, απηύθυνε ευχές για Καλή και Ευλογημένη Χρονιά.Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών