Ξεκίνησε η δίκη για την τραγωδία στη Μάνδρα | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

lamazi ad

Ξεκίνησε η δίκη για την τραγωδία στη Μάνδρα

13:22 | 24/1/20

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται πολύμηνη

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη δικαστική αίθουσα άνοιξε η αυλαία της δίκης για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα, τον Νοέμβριο του 2017.

Συγγενείς θυμάτων αλλά και πληγέντες δήλωσαν, μέσω των συνηγόρων τους, παράσταση πολιτικής αγωγής, ενώ δεκάδες κάτοικοι της Μάνδρας βρέθηκαν δίπλα τους στο δικαστήριο ζητώντας δικαίωση για τις 25 ζωές που χάθηκαν.

Είκοσι ένας κατηγορούμενοι, για τέσσερα πλημμελήματα, μεταξύ των οποίων η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι, δασάρχες και υπάλληλοι δασαρχείων.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας κάθισαν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι ενώ λίγοι, μεταξύ των οποίων και η κ. Δούρου, επέλεξαν να εκπροσωπηθούν, όπως έχουν δικαίωμα, από τους συνηγόρους τους.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται πολύμηνη καθώς μόνο οι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι 135.

Συνήγοροι πολιτικής αγωγής αλλά και υπεράσπισης υπέβαλλαν αίτημα για αλλαγή της δικαστικής αίθουσας. «Δεν μπορεί να γίνει η δίκη κάτω από αυτές τις συνθήκες» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δικηγόροι.

Ήδη, υποβλήθηκε αίτημα ολιγοήμερης διακοπής της δίκης ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης επιφυλάχθηκαν να διατυπώσουν στη συνέχεια τις ενστάσεις τους.

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top