«Ζωντανά ρομπότ» φτιάχτηκαν για πρώτη φορά από πραγματικά κύτταρα (βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

lamazi ad

«Ζωντανά ρομπότ» φτιάχτηκαν για πρώτη φορά από πραγματικά κύτταρα (βίντεο)

20:23 | 25/1/20

Ένα νέο είδος ρομπότ, ένα νέο είδος ζωής

Το νέο ρομπότ δεν είναι καμωμένο από μέταλλο, πλαστικό και καλωδίωση, αλλά από ζωντανά κύτταρα!

Όπως μας λένε στη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «PNAS», οι αμερικανοί ερευνητές σκάρωσαν «ζωντανές μηχανές» από κύτταρα που πήραν από έμβρυα βατράχων.

«Χenobots» τα λένε και είναι μικροσκοπικά τερατάκια που επιστρατεύουν αλγορίθμους που μιμούνται τις δυνάμεις της φυσικής επιλογής.

«Πρόκειται για εντελώς καινούριες ζωντανές μηχανές. Δεν είναι ούτε παραδοσιακά ρομπότ ούτε κάποιο γνωστό είδος ζώου. Είναι μια νέα τάξη τεχνουργημάτων: ένας ζωντανός και προγραμματιζόμενος οργανισμός», μας λένε χαρακτηριστικά. «Πρόκειται για 100% DNA βατράχου, αλλά αυτά τα πλάσματα δεν είναι βάτραχοι».Η νέα μορφή ζωής είναι μικροσκοπική για την ώρα, μπορεί όμως να εκτελεί προγραμματιζόμενες δουλειές. Ένα από αυτά μπορεί να κινείται στο νερό με τη βοήθεια δύο άκρων, ενώ ένα άλλο έχει μια τσέπη που μπορεί να μεταφέρει πράγματα.

Ο πρωταρχικός σκοπός τους είναι να μεταφέρουν φάρμακα μέσα στο σώμα ασθενών ή να καθαρίζουν τις θάλασσες από τη μόλυνση. Πέρα από τις πρακτικές εφαρμογές όμως, ο μεγάλος τους ρόλος είναι η «αποκωδικοποίηση των μυστικών της ζωής»…πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top