Έσπασε το φράγμα του 1% το 10ετές ομόλογο | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

lamazi ad

Έσπασε το φράγμα του 1% το 10ετές ομόλογο

16:54 | 12/2/20

Το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα

Νέο ιστορικό χαμηλό για το ελληνικό κόστος δανεισμού. H απόδοση του 10ετούς ομολόγου περνάει για πρώτη φορά κάτω από το 1%.

Στη δευτερογενή αγορά, πριν από λίγο, το 10ετές ομόλογο διαπραγματευόταν με απόδοση 0,962% από 1,08% που κυμαινόταν χθες. Η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου κυμαινόταν στο 0,37% με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,33% από 1,44% που έκλεισε χθες στο ΗΔΑΤ.

Η αυξημένη ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα συνδέεται τόσο με το ευνοϊκό κλίμα που επικρατεί σε όλες σχεδόν τις αγορές ομολόγων της ευρωζώνης (σ.σ. η απόδοση του Ιταλικού 10ετούς είχε ήδη υποχωρήσει κάτω από το 1%) όσο και από την επιδίωξη των επενδυτών να πετύχουν υψηλότερες αποδόσεις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ιστορικό χαμηλό! «Έσπασε» το φράγμα του 1% το επιτόκιο του 10ετούς Ομολόγου. 4 φορές κάτω μέσα σε ένα χρόνο το κόστος δανεισμού της Ελλάδας.

Συνεχίζουμε!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter o κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top