Εξιτήριο για τον 16χρονο που ξυλοκοπήθηκε σε ΕΠΑΛ της Πάτρας από συμμαθητή του | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

lamazi ad

Εξιτήριο για τον 16χρονο που ξυλοκοπήθηκε σε ΕΠΑΛ της Πάτρας από συμμαθητή του

18:05 | 10/2/20

Ο 19χρονος δράστης φημολογείται πως είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για πρόκληση σωματικών βλαβών

Για πρόκληση σωματικών βλαβών σε νεαρό, αλλά σε χώρο εκτός σχολείου φημολογείται πως είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν
ο 19χρονος μαθητής ΕΠΑΛ της Πάτρας που ασχολείται με την πυγμαχία ο οποίος ξυλοκόπησε 16χρονο συμμαθητή του προ λίγων ημερών.

Το 16χρονο θύμα σύμφωνα με όσα αναφέρει το patrastimes.gr έχει πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο, όμως δεν μπορεί να φάει. Για ένα περίπου μήνα θα τρώει με καλαμάκι ενώ στη συνέχεια για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα μπορεί να μασήσει και θα τρέφεται με πολτοποιημένη τροφή. Ο ανήλικος υποβλήθηκε την περασμένη Τρίτη σε επέμβαση και οι ορθοπεδικοί έκριναν ότι έπρεπε να του τοποθετήσουν τρεις λάμες στην κάτω γνάθο καθώς είχε σπάσει σε τρεις μεριές.

Το εν λόγω περιστατικό ξυλοδαρμού αποκάλυψε η εφημερίδα «ΚΟΣΜΟΣ» μετά από σχετική καταγγελία του γονέα και εκτυλίχθηκε πριν λίγες ημέρες και σε ώρα διαλείμματος, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχαν οι δυο μαθητές και η οποία κατέληξε σε διαφωνία. Η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας έλαβε αμέσως γνώση του συμβάντος, διευκρινίστηκε ωστόσο ότι τον απόλυτο έλεγχο του χειρισμού της περίπτωσης έχει η διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου.

Πληροφορίες από άτομα που ήταν στο ΕΠΑΛ την ώρα του περιστατικού αναφέρουν ότι ο 19χρονος μαθητής αποχώρησε από το σχολικό συγκρότημα αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό του ανήλικου και δεν εμφανίστηκε καθόλου τις επόμενες ημέρες στο σχολείο.

Πάντως αναφορικά με την τιμωρία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, εκ μέρους της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας διευκρινίστηκε ότι βάσει νομοθεσίας την ευθύνη απόφασης για αποβολή φέρει η διεύθυνση ενός σχολείου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ξεκαθαρίστηκε ότι το ζήτημα δεν θα προσπεραστεί, ούτε θα υποβαθμιστεί.

Ο πατέρας του 16χρονου δήλωσε πως θα φθάσει την υπόθεση μέχρι τέλους ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του ενήλικα πυγμάχου. «Ήταν σε ένα σχολικό διάλειμμα και είχαν έναν διάλογο για κάτι, είχαν μία διαφωνία κι όταν ήρθε και ένα άλλο παιδί στην παρέα και συμφώνησε με τον γιο μου, μάλλον ενοχλήθηκε το παιδί αυτό. Και σηκώθηκε πάνω και του έδωσε γροθιά στην κάτω γνάθο» είπε.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι οι συμμαθητές τους επέλεξαν να παρακολουθούν και να βιντεοσκοπούν τη διένεξη από το να παρέμβουν ή να ενημερώσουν τους καθηγητές.

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top