Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων για κορονοϊό: Ξέρουμε πως θα έχουμε κι άλλα περιστατικά (βίντεο) | TheBlog.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων για κορονοϊό: Ξέρουμε πως θα έχουμε κι άλλα περιστατικά (βίντεο)

11:00 | 27/2/20

Ο ιός δεν έχει διαβατήριο, το μεγάλο στοίχημα είναι να περιοριστεί η περαιτέρω επέκταση, πρόσθεσε - Δείτε το βίντεο

«Ξέρουμε πως θα έχουμε κι άλλα περιστατικά κορονοϊού» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον Αντέννα, ο Π. Γαργαλιάνος εξήγησε πως είμαστε στη φάση της διαχείρισης του πρώτου διαπιστωμένου κρούσματος και θα πρέπει να ιχνηλατηθούν οι κοντινές επαφές που είχε η 38χρονη. «Το καλό είναι πως είναι σε άριστη υγεία» τόνισε και πρόσθεσε: «Ξέρουμε πως θα έχουμε κι άλλα περιστατικά». Το ξέραμε από τη στιγμή που ξεκίνησε και στην Ιταλία, το ξέραμε και από τότε που ο ιός ήταν στην Κίνα, συνέχισε.

«Ο ιός δεν έχει διαβατήριο. Ό,τι σύνορα να κλείσουμε, πύλες εισόδου, ό,τι περιορισμούς να βάλουμε, θα ξεφύγει». Το μεγάλο στοίχημα είναι να περιοριστεί η περαιτέρω επέκταση, επισήμανε.

Ο κ. Γαργαλιάνος σημείωσε και πως αν κάποιος δεν αισθάνεται καλά, δεν είναι σκόπιμο να πάει στο νοσοκομείο ή σε κάποια μονάδα υγείας. «Οι οδηγίες είναι, αν δεν αισθάνεστε καλά μείνετε σπίτι, επικοινωνήστε με τον ΕΟΔΥ να πάρετε οδηγίες» είπε.

Στον Αντέννα μίλησε και ο Δ. Τσαβλής, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης. Αναφορικά με το εάν η 38χρονη είχε περάσει από τον δήμο ή όχι, έκανε λόγο για φήμες και τόνισε: «πιθανώς κάποιοι να την είδαν, εγώ δεν την είδα.Έγινε για προληπτικούς λόγους απολύμανση του δημαρχείου, έπρεπε ο δήμος να πάρει αυτό το μέτρο ανεξάρτητα από το αν η κοπέλα ήταν ή δεν ήταν στο δημοτικό συμβούλιο».

Ο κ. Τσαβλής, γιατρός στο επάγγελμα, ανέφερε επίσης πως τη μάσκα έχει νόημα να τη φοράει μόνο αυτός που έχει νοσήσει, ενώ σημείωσε πως «μιλάμε για το πρώτο κρούσμα κορονοϊού και δεν μιλάμε για τα κρούσματα εποχικής γρίπης». «Κινδυνεύουν μόνο συγκεκριμένες ομάδες συγκεκριμένων ηλικιών, να μην υπάρξει πανικός» είπε χαρακτηριστικά.

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών