Τα πρώτα λόγια του αστυνομικού που έβγαλε όπλο στην ΑΣΟΕΕ: Με χτυπούσαν, προσπάθησα να ξεφύγω (βίντεο) | TheBlog.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τα πρώτα λόγια του αστυνομικού που έβγαλε όπλο στην ΑΣΟΕΕ: Με χτυπούσαν, προσπάθησα να ξεφύγω (βίντεο)

17:51 | 26/2/20

«Δεν είχα πρόθεση να πυροβολήσω»

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει βίντεο τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και απεικονίζουν ειδικό φρουρό να έχει βγάλει όπλο εντός του χώρου της ΑΣΟΕΕ και να σημαδεύει φοιτητές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αστυνομικός φέρεται να υποστήριξε στα πρώτα του λόγια στους ανωτέρους του πως δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει.

«Με χτυπούσαν και έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο για εκφοβισμό και να ξεφύγω χωρίς να έχω πρόθεση να πυροβολήσω» φέρεται να αναφέρει στην κατάθεση του ο ειδικός φρουρός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο αστυνομικός δήλωσε ότι έφτασε με την μοτοσυκλέτα του έξω από το ίδρυμα προκειμένου να συναντήσει οικείο του πρόσωπο.

Τότε ομάδα ατόμων που βρισκόταν στο σημείο τον τράβηξαν μέσα στο προαύλιο χώρο και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν. Προκειμένου να τους ξεφύγει έβγαλε το όπλο του ώστε να απεγκλωβιστεί.

Το δεύτερο βίντεο από την ΑΣΟΕΕ

Νέες εικόνες είδαν το φως της δημοσιότητας, χθες Τρίτη από το περιστατικό.

«Έχει βγάλει όπλο ρε!» ακούγονται να φωνάζουν νεαροί που βρίσκονται μπροστά στον αστυνομικό: «Μέσα στο πανεπιστήμιο είσαι ρε», φωνάζουν ακόμη.

Η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) καταδίκασε το περιστατικό εισόδου στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος αστυνομικού εκτός υπηρεσίας και πρόταξης όπλου σε ομάδα που τον καταδίωκε. «Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η πρυτανεία του ΟΠΑ και προσθέτει: «Τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Η πρυτανεία σημείωσε, επίσης, ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

«Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται, ότι έχει διαταχθεί από τη ΓΑΔΑ διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών