Χαρδαλιάς: «Υγειονομική βόμβα» οι επιβάτες από την Ισπανία, θετικοί στον κορονοϊό οι 21 (βίντεο) | TheBlog.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Χαρδαλιάς: «Υγειονομική βόμβα» οι επιβάτες από την Ισπανία, θετικοί στον κορονοϊό οι 21 (βίντεο)

19:10 | 24/3/20

Στις πτήσεις επαναπατρισμού αναφέρθηκε ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, τα οποία φτάνουν τα 48,ανακοίνωσε σήμερα 24 Μαρτίου, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, του υπουργείου Υγείας, στις 18:00.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στις πτήσεις επαναπατρισμού και στην απόφαση του να θέσει σε καραντίνα τους επιβάτες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, η απόφαση ήταν σωστή καθώς επρόκειτο για μια «υγειονομική βόμβα» έτοιμη να σκάσει.

«Θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά για τους επιβάτες των πτήσεων επαναπατρισμού από Μαδρίτη και Βαρκελώνη που τέθηκαν σε απομόνωση σε ξενοδοχείο, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν.

Δυστυχώς για όσους έσπευσαν να κάνουν αρνητική κριτική διαψεύστηκαν. Ευτυχώς για την κοινωνία το κράτος έκανε αυτό που έπρεπε.

Σας ενημερώνω λοιπόν πως μια υγειονομική βόμβα ήταν έτοιμη να εκραγεί, επιταχύνοντας την εξάπλωση της νόσου στην πατρίδα μας παρά τα μέτρα και τις θυσίες που κάναμε όλοι για να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

Η απόφαση μας για την απομόνωση βασίστηκε σε συγκεκριμένα μοντέλα ρίσκων που τρέχουμε στη ΓΓΠΠ, και δεν αφορούν μόνο τη χώρα αλλά και όλες τις άλλες χώρες που υπάρχει εξάπλωση.

Παρατηρήσαμε λοιπόν, από τη πρώτη στιγμή, ότι τα περισσότερα κρούσματα προέρχονταν από την Βόρεια Ισπανία. Βλέποντας ότι υπάρχουν στις δυο αυτές πτήσεις πάρα πολλοί προερχόμενοι είτε από την Βαρκελώνη είτε από πόλεις βόρειες προχωρήσαμε στην απομόνωση των συγκεκριμένων επιβατών.

Το αποτέλεσμα μετά τους ελέγχους του ΕΟΔΥΥ είναι 21 θετικοί επιβάτες. Μόλις ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση όσων βρίσκονταν μέσα στα αεροσκάφη και δίπλα στις θέσεις που κάθονταν. Οι νοσούντες βρίσκονται σε καράντινα» ανέφερε μεταξύ άλλων.πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών