Λαμία: Ελεύθερος με αναστολή πατέρας που κακοποιούσε το 2,5 μηνών αγοράκι του | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Λαμία: Ελεύθερος με αναστολή πατέρας που κακοποιούσε το 2,5 μηνών αγοράκι του

18:22 | 12/3/20

Δεν άλλαξε στο ελάχιστο η πρωτόδικη ποινή του 35χρονου σήμερα άνδρα από την Ευρυτανία, που δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας, για την κακοποίηση του μόλις 2,5 μηνών αγοριού του τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2015

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όσα του καταλόγιζαν και διατήρησε την ποινή των 28 μηνών που του είχε επιβάλλει πρωτόδικα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας, όπως ήταν και η πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος περιέγραψε στην αγόρευσή του μια σοκαριστική κατάσταση με έναν «πατέρα» που δεν άντεχε το κλάμα του ίδιου του του παιδιού.

Ωστόσο όπως διευκρίνισε η Πρόεδρος της έδρας, «η πράξη – κατηγορία επικίνδυνη, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα και για το λόγο αυτό η εκδίκαση της υπόθεσης σε 2ο βαθμό έγινε σε σύνθεση Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων και όχι σε σύνθεση Μικτού Ορκωτού. Έτσι με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας το Δικαστήριο σας επιβάλλει ποινή φυλάκισης 28 μηνών, όπως και πρωτόδικα με 3ετη αναστολή».

Πρόσθεσε όμως την παρατήρηση – συμβουλή προς τον 35χρονο «προσέξτε από δω και πέρα. Χάσατε ως γονιός το ένα παιδί, μη χάσετε και το άλλο».

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, το παιδάκι που πλέον έχει κλείσει τα 4 έτη δόθηκε σε ίδρυμα στην Αθήνα και από κει μεγαλώνει πλέον σε ανάδοχη οικογένεια. Το άλλο παιδί της οικογένειας που είναι έξι ετών είναι με τη μητέρα του που έχει χωρίσει από τον 35χρονο.

Περιγραφές που σοκάρουν

Στο Δικαστήριο όμως ακούστηκαν και άλλα ανατριχιαστικά στοιχεία που αφορούσαν την κακοποίηση του βρέφους και ειδικά από την παιδίατρο που είχε καταθέσει και στο προηγούμενο δικαστήριο. Εκτός από τους μώλωπες και το αιμάτωμα στο κεφάλι που είχε προκαλέσει στο μωρό ο 35χρονος, κάποια στιγμή το Φεβρουάριο του 2016 είχε έρθει αντιμέτωπη και με σημάδια καψίματος στο μωρό. Οι γονείς μάλιστα είχαν ισχυριστεί ότι ήταν εξάνθημα.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι περιγραφές για το παιδί που είχε μεταφερθεί σε κατάσταση σοκ, παρουσιάζοντας λυγμούς χωρίς κλάμα και ήταν φανερό ότι είχε κακοποιηθεί, ενώ οι γονείς είχαν μεγάλη δυσχέρεια στην επικοινωνία και δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν ούτε μεταξύ τους.

Στις ερωτήσεις της έδρας ο 35χρονος δικαιολόγησε το αιμάτωμα στο παιδί του με το χτύπημα που του κατάφερε από τη βέρα που φορούσε, ενώ δήλωσε άγνοια για τα καψίματα.

Θυμίζουμε ότι σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί των κατηγοριών η μητέρα του βρέφους, αλλά και η μητέρα και ο αδερφός του δράστη για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς το ένα εκ των δύο βίαιων περιστατικών είχε γίνει στο σπίτι τους.

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top