Νοτοπούλου: Ανεπαρκή, αντιλαϊκά και υφεσιακά τα μέτρα της κυβέρνησης σε εργασιακό επίπεδο | TheBlog.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Νοτοπούλου: Ανεπαρκή, αντιλαϊκά και υφεσιακά τα μέτρα της κυβέρνησης σε εργασιακό επίπεδο

13:34 | 26/3/20

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την κάλυψη όλων των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού

Ανεπαρκή, αντιλαϊκά και υφεσιακά χαρακτηρίζει τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε εργασιακό επίπεδο η τομεάρχης Τουρισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να προβεί σε κάλυψη όλων των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πλήττονται. «Δεν επιτρέπονται ούτε ολιγωρίες ούτε νεοφιλελεύθεροι δογματισμοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή» όπως επισημαίνει.

Η πλήρης ανακοίνωση της κ. Νοτοπούλου έχει ως εξής:

«Μετά τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις το μήνα Μάρτιο πριν την κρίση του κορωνοϊού, τις νεοφιλελεύθερες αλλαγές της κυβέρνησης της ΝΔ στο θεσμικό πλαίσιο για την Εργασία, αλλά και τα ανεπαρκή, αντιλαϊκά, υφεσιακά μέτρα που εκείνη λαμβάνει κατά την υγειονομική κρίση, η κατάσταση επιδεινώνεται.

Ήδη, στον τομέα των αερομεταφορών, μεγάλη εταιρεία handling δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 300 εργαζομένων, για τους οποίους η κυβέρνηση δεν είχε προβλέψει καν να επιδοτηθούν με το επίδομα των 533 ευρώ- και εφαρμόζει το καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου. Δυστυχώς αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες, ιδίως στον κλάδο του Τουρισμού και των Μεταφορών.

Ενώ το Σύμφωνο Σταθερότητας έχει ανασταλεί και ο δημοσιονομικός χώρος υπάρχει, δηλαδή το μαξιλάρι των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ που άφησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να καλύψει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Ενώ σε όλη την Ευρώπη τα κράτη καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων. Στη χώρα μας επιστρέφουμε στην κανονικότητα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη: τις απολύσεις, την ανεργία και την ύφεση. Είναι η ώρα της ευθύνης όλων μας. Δεν επιτρέπονται ούτε ολιγωρίες ούτε νεοφιλελεύθεροι δογματισμοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή».

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών