Σωτήρης Τσιόδρας: Τι είπε για τον θάνατο της νεαρής μητέρας από κορονοϊό στην Καστοριά | TheBlog.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σωτήρης Τσιόδρας: Τι είπε για τον θάνατο της νεαρής μητέρας από κορονοϊό στην Καστοριά

23:47 | 24/3/20

«Όσοι έχουν χρόνιο αναπνευστικό νόσημα να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον γιατρό τους»

Στα 48 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και φτάνουν στο σύνολο τα 743, όπως ενημέρωσε σήμερα (24/03) στην
καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έκανε γνωστό πως πλέον οι νεκροί στη χώρα μας φτάνουν τους 20, με μέσο όρο ηλικίας των νεκρών τα 75 έτη.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον θάνατο μιας γυναίκας στην Καστοριά, μητέρα τριών παιδιών, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 40 ετών. «Ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία και μπορεί να υπάρχουν σοβαρά κρούσματα και σε νέους ανθρώπους», ήταν μια από τις φράσεις του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα: «Λίγα λεπτά πριν μπω στην αίθουσα με ενημέρωσαν για έναν θάνατο μιας νεαρής συμπολίτισσας μας, σε επαρχιακή πόλη της Βόρειας Ελλάδας, η οποία έμεινε σπίτι, πέθανε σπίτι και διεγνώσθη μετά θάνατον με τον ιό».

Επίσης, ανέφερε ότι αναμένει περαιτέρω ενημέρωση για το αν είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα και εξήγησε ότι αυτοί που μένουν σπίτι, ιδίως όταν έχουν χρόνιο αναπνευστικών νόσημα θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και «να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον θεράποντα γιατρό τους».

Όπως εξήγησε, είναι αναμενόμενο όχι μόνο με τον κορονοϊό, αλλά και με τη γρίπη, να συμβεί ένας θάνατος ακόμα και σε νέους ανθρώπους και πρόσθεσε για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για ένα νέο ιό στον οποίο δεν έχουμε ακόμα ανοσία.

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών