Άρση μέτρων: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις μας από 4 Μάη | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

lamazi ad

Άρση μέτρων: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις μας από 4 Μάη

10:53 | 29/4/20

Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για τα SMS στο 13033 και τις γραπτές βεβαιώσεις

Αυτό που οι περισσότεροι περίμεναν, να απελευθερωθούν και πάλι οι μετακινήσεις δηλαδή, είναι μόνο μερικές ημέρες μακριά από την πραγματοποίησή του. Δεν θα είναι, όμως, ούτε τόσο απλό, ούτε τόσο εύκολο.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης του οποίο ανακοινώθηκε χθες από τους αρμόδιους υφυπουργούς, μπορεί τα SMS και η υποχρέωση της ύπαρξης γραπτής βεβαίωσης να φεύγουν από τις ζωές μας από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου, ωστόσο, ακόμα και έτσι οι μετακινήσεις θα πρέπει να περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες.

Παράλληλα υπάρχει και η «αυστηρή σύσταση για περιορισμένη μετακίνησε σε ανοικτούς δημόσιους χώρους από τις 12:00 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί». Έτσι λοιπόν ναι μεν οι πολίτες καλούνται να κινούνται προσεκτικά και, φυσικά, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ωστόσο μάλλον θα έρθουν αντιμέτωποι με συστάσεις από τις αρχές αν αποφασίσουν να κάνουν κάποια μεταμεσονύκτια βόλτα.

Η μετακίνηση σε αυτή την πρώτη φάση θα επιτρέπεται μόνο εντός Νομού της μόνιμης κατοικίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι περιορισμοί μετακίνησης εκτός νομού διαμονής θα ισχύσουν για περίπου δύο εβδομάδες ακόμα, δηλαδή έως και τις 18 Μαΐου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως όπως ανακοίνωσε τόσο ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης όσο και οι αρμόδιοι υφυπουργοί που παρουσίασαν το «σχέδιο Γέφυρα» όλα αυτά βρίσκονται υπό την αίρεση πως τα επιδημιολογικά στοιχεία θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Οποιαδήποτε αύξηση θα σημαίνει αυτόματα και πισωγύρισμα στα περιοριστικά μέτρα.

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top