Ελένη Γιαμαρέλλου: Θα πάω να κοινωνήσω την πρώτη Κυριακή που θα ανοίξουν οι Εκκλησίες | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

lamazi ad

Ελένη Γιαμαρέλλου: Θα πάω να κοινωνήσω την πρώτη Κυριακή που θα ανοίξουν οι Εκκλησίες

10:38 | 30/4/20

Η Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων

Υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων τάχθηκε η καθηγήτρια Παθολογάις Λοιμώξεων του Πανεπιστήμιου Αθηνών,
κ. Ελένη Γιαμαρέλλου μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε: «Είμαι υπέρ ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία κυρίως για τα μεγάλα παιδιά. Οπωσδήποτε θα ανοίξει η Γ' Λυκείου εν συνεχεία οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου. Για τα πιο μικρά παιδιά θα δούμε ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Τα παιδιά κάτω των 11 ετών είναι κυρίως ασυμπτωματικά. Δεν γνωρίζουμε αν μεταφέρουν την νόσο. Μας απασχολεί το αν τα παιδιά μπορούν να κολλήσουν ευπαθείς ομάδες»

Μιλώντας για το αν τα παιδιά μεταδίδουν τον κορονοϊό είπε: «Σήμερα έχει αλλάξει η εκτίμηση ότι τα παιδιά μεταδίδουν πολύ εύκολα τον ιό που γνωρίζαμε στην αρχή της πανδημίας. Όλα τα δεδομένα αλλάζουν. Όταν το αναπνευστικό δεν έχει προσβληθεί δεν μπορείς να μεταδώσεις τον ιό για παράδειγμα» και τόνισε ότι μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η αιτία που προκαλεί φλεγμονώδη νόσο στα παιδιά κι ερευνάται η σχέση του συνδρόμου με τον κορονοϊό, σύνδρομο που όπως ανέφερε ονομάζεται σύνδρομο Καβασάκι που δεν έχει συνδεθεί με τους κορονοϊούς.

Αναφορικά με την προέλευση των ιών, η κ. Γιαμαρέλλου υπογράμισσε πως υπάρχουν πολλές θεωρίες και μια εξ αυτών αναφέρει ότι «υπήρχαν στα δάση και με την ταραχή στο οικολογικό σύστημα, έφτασαν μέσω των ζώων, στον άνθρωπο».

Τέλος, η κ. Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε και στο θέμα της Θείας Κοινωνίας όπου τόνισε πως:«Το θέμα δεν είναι επιστημονικό, είναι καθαρά θεολογικό. Εκείνος ο οποίος πιστεύει στα μυστήρια της Εκκλησίας και πιστεύει ότι κοινωνώντας, το έχω ξαναπεί και εγώ η ίδια, είναι Σώμα και Αίμα Χριστού, πάει να κοινωνήσει χωρίς κανένα φόβο. Εγώ θα πάω να κοινωνήσω και θα προσπαθήσω να το κάνω την πρώτη Κυριακή που θα ανοίξουν οι Εκκλησίες».πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top