Γεωργιάδης: Επιχειρηματικά δάνεια έως 25% του τζίρου με κρατική εγγύηση | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

lamazi ad

Γεωργιάδης: Επιχειρηματικά δάνεια έως 25% του τζίρου με κρατική εγγύηση

11:23 | 26/4/20

Αφορούν όσες επιχειρήσεις επλήγησαν από τον κορονοϊό και είναι τραπεζικά ενήμερες

Την παροχή δανείων που θα αντιστοιχούν στο 25% του τζίρου σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι θα δίνονται με κρατική εγγύηση

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι θα αφορά επιχειρήσεις που είναι ενήμερες τραπεζικά, δηλαδή όσες πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους έως το τέλος του 2019.

Σύμφωνα με παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο υπουργός, μια επιχείρηση με τελευταίο ετήσιο τζίρο 100.000 ευρώ που θέλει να πάρει δάνειο 25.000, το 80% από αυτά τα 25.000 είναι εγγυημένο από το υπουργείο ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να προχωρούν άμεσα στην έκδοση των δανείων, υπογραμμίζοντας ότι «όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα θα παρακολουθώ τις τράπεζες και την ταχύτητα που εγκρίνουν τα δάνεια. Εάν χρειαστεί να ψηφίσω νόμο για να τα δίνουν αυθημερόν θα το κάνω».

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top