Καταγγελία για ΕΟΔΥ: Έχασε γεύση και όσφρηση και του είπαν «μείνετε σπίτι και πλύντε τα χέρια» | TheBlog.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Καταγγελία για ΕΟΔΥ: Έχασε γεύση και όσφρηση και του είπαν «μείνετε σπίτι και πλύντε τα χέρια»

11:24 | 3/4/20

«Δεν έχουν τηλεφωνητές με την παραμικρή ιατρική γνώση»

Μια απίστευτη καταγγελία έγινε στην πρωινή εκπομπή του OPEN για τον ΕΟΔΥ και τις οδηγίες που δίνονται στους πολίτες που καλούν με συμπτώματα του κορονοϊού.

Η Κική Καρυδάκη, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, είπε για το τι συνέβη στον γιο της, που έχει βεβαρημένο ιατρικό προσωπικό.

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τις τηλεφωνικές γραμμές του ΕΟΔΥ είναι άσχετοι. Στις 17/3 ο γιος μου παρουσίασε απώλεια γεύσης και όσφρησης και είχε πυρετό. Πήρε στον ΕΟΔΥ μίλησε με τον τηλεφωνητή, δεν τον κατέγραψαν, δεν του κράτησαν όνομα, δεν του έδωσαν οδηγίες, δεν έγινε ιχνηλάτιση. Του είπαν μείνε σπίτι και πλύνε τα χέρια σου! Πήρε και δεύτερη φορά, τους το ξαναείπε και του είπαν να έρθει σε επικοινωνία με τον οικογενειακό γιατρό. Την 5η ημέρα πήρα μόνη μου στον ΕΟΔΥ και διαπίστωσα ότι ο άνθρωπος που μου μιλούσε ήταν άσχετος. Δεν έχουν τηλεφωνητές με την παραμικρή ιατρική γνώση» είπε.

«Κλείσαμε τεστ σε ιδιώτη γιατρό το οποίο βγήκε θετικό στον κορονοϊό. Τους είχε πει ότι το καλοκαίρι είχε νοσηλευτεί στο Ιπποκράτειο με κολπική μαρμαρυγή, αλλά πάλι δεν έγινε τίποτα» είπε και συνέχισε:

«Νόσησε και η σύζυγός του τελικά. Ξαναπήρε στον ΕΟΔΥ, δήλωσε ότι ήταν θετικό κρούσμα και μόνο τότε τον συνέδεσαν με γιατρό και του είπε γιατί δεν πήρες εμάς μ' αυτά τα συμπτώματα; Η γιατρός με την οποία συνομίλησε του είπε ότι ήταν εγκληματικό αυτό που έγινε και χρίζει καταγγελίας».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών