Βλάσης: Στις 18:00 αναμένεται το Άγιο Φως στην Αθήνα – Δεν θα διανεμηθεί σε πιστούς και ναούς | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βλάσης: Στις 18:00 αναμένεται το Άγιο Φως στην Αθήνα – Δεν θα διανεμηθεί σε πιστούς και ναούς

17:02 | 18/4/20

«Η φετινή συγκυρία δεν μας επιτρέπει να το υποδεχθούμε με τη λαμπρότητα και τις τιμές που του αρμόζουν»

Γύρω στις 18:00 αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, όπως εκτίμησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, τονίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βλάσης ανέφερε ότι «η φετινή συγκυρία δεν μας επιτρέπει να υποδεχθούμε το Άγιο Φως με τη λαμπρότητα και τις τιμές που του αρμόζουν» και επισήμανε ότι «καταφέραμε μετά από συντονισμένες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών με τις ισραηλινές αρχές να έρθει το Άγιο Φως κανονικά».

Περιγράφοντας αναλυτικά τη διαδικασία μεταφοράς του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, ο κ. Βλάσης ανέφερε ότι από την Ελλάδα θα μεταβούν στο Ισραήλ με αεροπλάνο της Aegean μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Δαμιανός και ένας βοηθός του. Όπως εξήγησε, μόλις φθάσουν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου κ. Δαμιανός θα παραλάβει στα σκαλιά του αεροπλάνου το Άγιο Φως από τον Έλληνα πρόξενο στα Ιεροσόλυμα, τον κ. Σοφιανόπουλο, ο οποίος θα το μεταφέρει από τον Πανάγιο Τάφο με αυτοκίνητο του ελληνικού προξενείου, ενδεχομένως με κάποια συνοδεία της ισραηλινής αστυνομίας. Έπειτα το αεροσκάφος θα αναχωρήσει για το Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα το υποδεχθούν σε μια λιτή υποδοχή ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Βλάσης και ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. Στην υποδοχή του Αγίου Φωτός θα παραβρεθούν συνολικά, με την μπάντα και το άγημα, 17 άτομα.

Από το αεροδρόμιο το ΆΓΙΟ Φως θα μεταφερθεί απευθείας και θα φυλαχθεί στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στην Πλάκα και δεν θα διανεμηθεί σε πιστούς και σε ναούς.

Καταληκτικά, ο υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ευχή του χρόνου τέτοιο καιρό να μπορέσει η ελληνική αποστολή να βρίσκεται κανονικά στα Ιεροσόλυμα.
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

back to top