Υγειονομικό υλικό στις ΗΠΑ και μια επιστολή στον Τραμπ έστειλε ο Ερντογάν | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

lamazi ad

Υγειονομικό υλικό στις ΗΠΑ και μια επιστολή στον Τραμπ έστειλε ο Ερντογάν

15:20 | 29/4/20

Ο Τούρκος πρόεδρος ζητεί καλύτερη κατανόηση της στρατηγικής σημασίας των σχέσεων των δύο χωρών

Την ελπίδα το Κογκρέσο των ΗΠΑ να κατανοήσει καλύτερη τη στρατηγική σημασία των σχέσεων της χώρας με την Τουρκία, δεδομένης της αλληλεγγύης και των προμηθειών που έχουν μοιραστεί στη
διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, εκφράζει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η επιστολή του Ερντογάν έφθασε χθες, Τρίτη, μαζί με μια παράδοση τουρκικού ιατρικού εξοπλισμού, που περιλαμβάνει προστατευτικές στολές και μάσκες προκειμένου να βοηθηθεί ο εταίρος στο ΝΑΤΟ να περιορίσει την εξάπλωση της COVID-19. Το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα έδωσε σήμερα, Τετάρτη, την επιστολή στη δημοσιότητα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το αμερικανικό Κογκρέσο έχει απειλήσει ότι θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των αμυντικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία, αλλά η πανδημία έχει καθυστερήσει το σχέδιο για ενεργοποίηση των συστημάτων καθώς η Άγκυρα επικεντρώνει τις προσπάθειές της στη μάχη κατά της ασθένειας στο εσωτερικό.

«Ελπίζω πως την ερχόμενη περίοδο, με το πνεύμα αλληλεγγύης που έχουμε επιδείξει στη διάρκεια της πανδημίας, το Κογκρέσο και τα ΜΜΕ των ΗΠΑ θα κατανοήσουν καλύτερα τη στρατηγική σημασία των σχέσεών μας», ανέφερε στην επιστολή ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ενεργήσουν «με τον τρόπο που επιβάλλει η κοινή μας μάχη εναντίον κοινών μας προβλημάτων».

Οι τουρκοαμερικανικές σχέσεις έχουν επίσης πληγεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας διαφωνιών για τη Συρία, κυρίως λόγω της υποστήριξης των ΗΠΑ σε μια κουρδική πολιτοφυλακή εκεί και της καταδίκης στις ΗΠΑ ενός στελέχους τουρκικής τράπεζας.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως η Τουρκία διεξήγαγε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το ενδεχόμενο εξασφάλισης μιας πιστωτικής γραμμής (swap line) από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και έχει συζητήσει και άλλες επιλογές χρηματοδότησης προκειμένου να αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Η Fed έχει εντείνει τις πιστωτικές γραμμές (swap line) -με τις οποίες αποδέχεται ξένα νομίσματα με αντάλλαγμα δολάρια- σε κεντρικές τράπεζες σε αρκετές χώρες προκειμένου να υποστηρίξει αγορές χρήματος εν μέσω κρίσης, αλλά η Τουρκία δεν είναι ανάμεσα σε αυτές.

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top