ΑΔΕΔΥ: Στήνουν Οργουελιανό περιβάλλον στα σχολεία | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΑΔΕΔΥ: Στήνουν Οργουελιανό περιβάλλον στα σχολεία

14:03 | 13/5/20

«Πρόκειται για νέο αντιδημοκρατικό κατρακύλισμα»

Για «αντιδημοκρατικό κατρακύλισμα» κατηγορεί την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η Εκτελεστική
Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας την ψήφιση της τροπολογίας που προβλέπει τη χρήση καμερών στις αίθουσες διδασκαλίας, για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος.

«Πρόκειται για νέο αντιδημοκρατικό κατρακύλισμα – είχε προηγηθεί η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία - της υπουργού Παιδείας, η οποία εν μέσω πανδημίας, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ψήφισε μια αντισυνταγματική και απαράδεκτη τροπολογία, με την οποία προσπαθεί να στήσει Οργουελιανό περιβάλλον στα σχολεία, καταπατώντας κάθε ελληνική και διεθνή νομοθεσία, περί προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων μαθητών κι εκπαιδευτικών» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ σε σχετική της ανακοίνωση.

Βάλλει μάλιστα τόσο κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα όσο και κατά της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, οι οποίοι - όπως αναφέρει «είχαν το θράσος να πουν ψέματα, ότι δήθεν έχουν την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την τροπολογία τους, κάτι που διαψεύσθηκε χθες, από την ΑΠΔΠΧ, κατά τη συνάντηση που είχε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας».

«Εκείνο, δε, που προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η παντελής άγνοια από την υπουργό Παιδείας, της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η διδακτική πράξη δεν είναι μια στατική διαδικασία, αλλά μια ζωντανή διαδικασία αλληλεπίδρασης με τους μαθητές, ένα διαρκές μαθησιακό γίγνεσθαι, μια συμμετοχική και συλλογική πορεία προς τη μάθηση. Πως, αλήθεια, θα διαφυλαχθεί η διδασκαλία όταν όλοι γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται και πιθανόν καταγράφονται;Πως θα προστατευθούν από μια πιθανή διαπόμπευση μαθητές και εκπαιδευτικοί; Πως θα προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα;» διερωτάται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει άμεσα την τροπολογία.

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top