Από την Ελλάδα στην Πορτογαλία 500 ασυνόδευτα παιδιά | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Από την Ελλάδα στην Πορτογαλία 500 ασυνόδευτα παιδιά

14:27 | 14/5/20

Η πρώτη ομάδα θα φύγει από τη χώρα μας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου

Η Πορτογαλία θα υποδεχτεί το προσεχές διάστημα 500 ασυνόδευτα παιδιά από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη μετεγκατάσταση 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων.

Η απόφαση της Πορτογαλίας επιβεβαιώθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου και του υπουργού Εσωτερικών της Πορτογαλίας κ. Eduardo Cabrita.

Η πρώτη ομάδα 25 ανηλίκων θα ταξιδέψει για την Πορτογαλία στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και θα ακολουθήσει η σταδιακή μετεγκατάσταση και των υπόλοιπων παιδιών.

Ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών της Πορτογαλίας, καθώς και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας κ. Augusto Santos Silva, για την σημαντική στήριξη και έμπρακτη αλληλεγγύη τους, δημιουργώντας παράδειγμα και για άλλους εταίρους.

Συμφωνήθηκε επίσης ο καθορισμός σημείων επαφής στα δύο υπουργεία που θα παρακολουθήσουν, θα συντονίσουν και θα θέσουν σε εφαρμογή τις πολύπλοκες τεχνικές διαδικασίες που απαιτούνται.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα για τη μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ιδιαίτερα της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson, προβλέπει την μεταφορά 1.600 ασυνόδευτων παιδιών από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και έχει έως τώρα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον περισσοτέρων από 10 κρατών-μελών.

Για το θέμα της μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, ο κ. Κουμουτσάκος συναντάται σήμερα με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα, κ. Dusan Spasojevic, καθώς η Σερβία έχει επισήμως εκφράσει την πρόθεσή της να υποδεχθεί 50 ασυνόδευτους ανήλικους από την Ελλάδα.

Τέλος, για τον καλύτερο συντονισμό στο πλαίσιο του σχεδίου μετεγκατάστασης με τις ενδιαφερόμενες για αυτό χώρες, έχουν προγραμματιστεί εντός της ημέρας τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Κουμουτσάκου και με τους Υπουργούς Εσωτερικών Ιρλανδίας, Κροατίας και Βουλγαρίας.

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top