Εκκλησίες στο Βόλο: Με τρεις λειτουργίες ανά μία ώρα | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Εκκλησίες στο Βόλο: Με τρεις λειτουργίες ανά μία ώρα

17:42 | 14/5/20

Μέσα στο ναό δεν θα μπορούν να βρίσκονται πάνω από 50 πιστοί

Την προσεχή Κυριακή 17 Μαΐου οι εκκλησίες ανοίγουν για τους πιστούς και η Μητρόπολη Δημητριάδος διαμόρφωσε το πρόγραμμα λειτουργίας ώστε οι πιστοί να μην συνωστίζονται μέσα στους ναούς.

Το σύστημα εισηγήθηκε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος και αρχίζει να εφαρμόζεται σε όλες τις εκκλησίες της δικαιοδοσίας της μητροπολιτικής περιοχής. Στις εισόδους των εκκλησιών έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά και η διαρρύθμιση των καθισμάτων έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να τηρείται η απόσταση του ενάμιση μέτρου.

Στις εκκλησίες του Βόλου την προσεχή Κυριακή θα τελεστούν τρεις θείες λειτουργίες: Η πρώτη θα αρχίσει στις 07:30 και θα ολοκληρωθεί στις 08:30 το πρωί, η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ 08:45-09:45 και η τρίτη 10:00-11:00.

Την Πέμπτη 21 Μαΐου, ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου, θα τελεστούν δύο θείες λειτουργίες στον εμβληματικό ναό στην παραλία του Βόλου, ενώ και το Σάββατο 23 Μαΐου θα τελεστούν δύο θείες λειτουργίες το πρωί και το απόγευμα μια ακολουθία Εσπερινού και όρθρος της Κυριακής από τις 6:30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30, ανέφερε ο προϊστάμενος του ναού πατέρας Σεραφείμ Κοντακτσής

«Επιθυμία μας είναι να εξυπηρετήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερους πιστούς, αφού με την ισχύουσα κυβερνητική απόφαση σε κάθε θεία λειτουργία δεν μπορεί να παρευρίσκονται περισσότεροι από 50 πιστοί. Γι' αυτό και τροποποιήσαμε το πρόγραμμά μας, ώστε να τελούμε τρεις θείες λειτουργίες το πρωί της Κυριακή» είπε σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top