Έτσι γίνεται σήμερα η επιστροφή στο σχολείο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου – Πρώτες εικόνες (φώτο-βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Έτσι γίνεται σήμερα η επιστροφή στο σχολείο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου – Πρώτες εικόνες (φώτο-βίντεο)

10:12 | 11/5/20

Χωρισμένα τμήματα, αραιά θρανία, χωριστά διαλείμματα - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

Σε πολύ διαφορετικά σχολεία και με διαφορετικές συνθήκες και κανόνες επιστρέφουν σήμερα οι
μαθητές της Γ' Λυκείου, έπειτα από «λουκέτο» σχεδόν δύο μηνών που επιβλήθηκε λόγω κορονοϊού.

Το βασικότερο από τα μέτρα προστασίας είναι η τήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου κι έτσι οι σχολικές τάξεις έχουν αναδιαμορφωθεί με μονά θρανία και αραιά τοποθετημένα. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος μαθητών ανά τάξη είναι 15 και τα τμήματα έχουν «σπάσει» στη μέση ούτως ώστε τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο εκ περιτροπής.

Τα διαλείμματα θα είναι πλέον χωριστά, τα κυλικεία είναι κλειστά και τα ομαδικά παιχνίδια απαγορεύονται. Τα σχολεία έχουν εφοδιαστεί με αντισηπτικά ενώ η χρήση μάσκας από τους μαθητές είναι προαιρετική.

Εφόσον όλα έχουν ομαλή πορεία, την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένο να επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές γυμνασίου και Α' και Β' Λυκείου ενώ οι μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού ενδέχεται να γυρίσουν στις τάξεις τους την 1η Ιουνίου.

Ο φωτογραφικός φακός του newsbeast.gr βρέθηκε στο 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας, καταγράφοντας τις πρώτες εικόνες από το «νέο» σχολείο, έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα, καθώς υποδέχεται και πάλι τους μαθητές.Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top