Οι Ισραηλινοί ανυπομονούν να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Οι Ισραηλινοί ανυπομονούν να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα

12:28 | 12/5/20

Κορυφαία επιλογή η χώρα μας από το 2018, ακολουθεί η Τουρκία

«Οι Ισραηλινοί τουριστικοί φορείς και υποψήφιοι επισκέπτες έχουν ήδη εκδηλώσει πρόθεση να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και αναμένουν την έναρξη πτήσεων και πλαισίου αναφορικά με υγειονομικά πιστοποιητικά».

Αυτό αναφέρει μελέτη που δημοσιοποίησε το γραφείο οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ, λίγο μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας.

Μάλιστα προτείνεται και μια σειρά δράσεων για την τόνωση των τουριστικών ροών ανάμεσα στις δυο χώρες, οι οποίες περιλαμβάνουν τα εξής:
 • Στην παρούσα χρονική συγκυρία, όπως τονίζεται, επείγει η διαμόρφωση των όρων συνεργασίας με το Ισραήλ στο πλαίσιο ασφαλούς υγειονομικά προορισμού. Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο δράσεων σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα προτείνονται τα εξής:
 • αύξηση απευθείας αεροπορικές συνδέσεις Ελλάδος – Ισραήλ, σε διεθνή επαρχιακά αεροδρόμια της χώρας μας.
 • προώθηση τουριστικών πακέτων ειδικών θεματικών ενοτήτων (ιατρικός, γαστρονομικός, αγροτουρισμός, καταδυτικός, αθλητικός) καθώς και πακέτα χειμερινού τουρισμού (υπάρχει αξιόλογο τουριστικό ρεύμα από Ισραήλ που πηγαίνει σε χειμερινούς προορισμούς κάθε χειμώνα).
 • Ανάδειξη περιοχών με πρότερη ή και σημερινή Εβραϊκή παρουσία ως τουριστικών προορισμών
 • Χρηματοδότηση ή και με άλλα μέσα υποστήριξη, ειδικών θεματικών εκδηλώσεων προβολής, διοργάνωση εκδηλώσεων δημοσίων σχέσεων, σε συνεργασία Γραφείων ΟΕΥ, Τύπου και ΕΟΤ Τελ Αβίβ αλλά και η αξιοποίηση πόρων, τόσο των κλαδικών φορέων ), όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης για στοχευμένη τουριστική προβολή (προσκλήσεις tour operators, opinion leaders, δημοσιογράφων, πακέτα «οργανωμένων» διακοπών σε εργατικές ενώσεις).
 • Ανάπτυξη κρουαζιέρας: περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας, τόσο από το Ισραήλ στη χώρα μας, όσο και για κοινά πακέτα κρουαζιέρας με σταθμούς σε Ισραήλ, Kύπρο και Ελλάδα.
 • Διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (fam trip) για ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.
 • Η Ελλάδα από το 2018 είναι ο κορυφαίος προορισμός διακοπών για τους περισσότερους Ισραηλινούς, ακολουθούμενη από την Τουρκία, την Ουκρανία, την Ιταλία και τη Ρωσία. Η Τουρκία κατέκτησε τη δεύτερη θέση όχι ως τελικός προορισμός αλλά ως σημείο διέλευσης.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το 2019 επισκέφτηκαν την Ελλάδα πλέον των 680.000 επισκεπτών. Τη διετία 2018 - 2019 καταγράφηκε αύξηση 26% των ισραηλινών επισκεπτών ενώ σε σχέση με το 2013 έχουν διπλασιαστεί.

  - Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!

  Σχετικές ετικέτες:
  Σχετικά άρθρα

  Σχόλια αναγνωστών

  back to top