Πώς μειώθηκαν οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι λόγω κορονοϊού στην Ελλάδα | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

lamazi ad

Πώς μειώθηκαν οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι λόγω κορονοϊού στην Ελλάδα

18:27 | 19/5/20

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η δύναμη του ιού μειώνεται» τονίζει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος

Για τον κορονοϊό και τα κρούσματά του στη χώρα μας μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης (19/5) ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος.

Μιλώντας στον Alpha o πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών τόνισε πως τα μόλις δύο νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, δεν πρέπει να γίνουν αφορμή να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης του ιού.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι δύο εβδομάδες μετά τη χαλάρωση των μέτρων, παραμένει χαμηλός ο αριθμός των κρουσμάτων. Με λογικό τρόπο προχωρούμε σε νέα χαλάρωση μέτρων, για την απελευθέρωση της κοινωνίας και της οικονομίας» ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε αναφορικά με τον χαμηλό αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19, ο πρύτανης είπε: «Οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία είναι το 10% των διαπιστωμένων κρουσμάτων και το 5% χρειάζεται διασωλήνωση. Όταν ελαττώνεται ο αριθμός των βεβαιωμένων συμπτωματικών κρουσμάτων, αναμενόμενο είναι να μειώνεται και ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη».

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η δύναμη του ιού μειώνεται, χωρίς, ωστόσο, αυτό να έχει επιβεβαιωθεί» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Το ιικό φορτίο μειώνεται, είτε με τη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων είτε με τη ζέστη, και αυτό μειώνει τη σοβαρότητα της νόσησης».

«Δυστυχώς, η αντιμετώπιση των ιώσεων δεν είναι όπως των μικροβίων. Οι ιοί απαιτούν συνδυασμούς αντιικών φαρμάκων και η αποτελεσματικότητα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο και στα βακτήρια» σημείωσε.

Τέλος απαντώντας στο εάν η αποδυνάμωση αυτού του ιικού φορτίου, μειώνει και τις πιθανότητες για δεύτερο κύμα επιδημίας, είπε: «Ως κράτος, ως κοινωνία, είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για οτιδήποτε συμβεί και που δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ασφάλεια».

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top