Κρήτη: Πέντε νεκροί σε 20 μέρες σε τροχαία – Σε ποιο νομό γίνονται τα περισσότερα | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κρήτη: Πέντε νεκροί σε 20 μέρες σε τροχαία – Σε ποιο νομό γίνονται τα περισσότερα

11:44 | 16/6/20

Αν τηρούνταν όλα τα μέτρα οι θάνατοι θα ήταν λιγότεροι κατά 64%

Παρά το γεγονός ότι φέτος λόγω της καραντίνας σημειώθηκε μείωση στα τροχαία ατυχήματα στο νησί της Κρήτης, μετά την άρση του lockdown επανήλθε η κανονικότητα.

Όπως τόνισε στο flashnews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης, Γιάννης Λιονάκης:

«Σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, φέτος παρατηρείται μείωση των τροχαίων ατυχημάτων μέχρι 15 Ιουνίου, σε ποσοστό περίπου 75%. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την 1/1/2020 μέχρι και 15/3/2020, που είχαμε το lockdown, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τροχαία ατυχήματα στο νησί. Στη διάρκεια του lockdown μέχρι και τις 5/5/2020, δεν είχαμε κανέναν νεκρό. Όμως, από 5/5/2020 μέχρι 25/5/2020 πέντε άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο και μάλιστα μέσα σε διάστημα μόλις 20 ημερών. Συνολικά από την αρχή του χρόνου μέχρι και τις 5/6 στην Κρήτη έχουν χάσει τη ζωή τους εννέα άνθρωποι».

Τι δείχνουν τα στατιστικά για τα τροχαία στην ΚρήτηΟι ώρες που σημειώνεται η πλειοψηφία των τροχαίων είναι βραδινές, κυρίως με αυτοκίνητα και λιγότερο με μηχανές. Τα περισσότερα τροχαία συμβαίνουν στο κέντρο (4 στην πόλη, 1 στον ΒΟΑΚ και 3 στο επαρχιακό δίκτυο μέχρι 5/6/2020), ενώ η πλειοψηφία των τραυματιών είναι άνδρες (7 άνδρες και 1 γυναίκα με βάση τα τελευταία στοιχεία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορικά με τον τύπο των τροχαίων, τα περισσότερα μέχρι στιγμής είναι εκτροπές οχημάτων.


Οι Κρητικοί δεν τηρούν τον Κ.Ο.Κ.

Όπως αναφέρει ο κ. Λιονάκης και φέτος σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με εκτίναξη οδηγού από την καμπίνα του αυτοκινήτου, το οποίο είχε θανατηφόρα αποτελέσματα. Μάλιστα είναι το 6ο από τέτοιας μορφής θύμα από 1/1/2018.

Η βαριά παραβατική συμπεριφορά σήμερα, είναι η μη χρήση ζώνης, του κράνους, το μη σωστό δέσιμο των παιδιών τα ειδικά καθισματάκια, η μη εφαρμογή δηλαδή των μέσων παθητικής ασφάλειας, που μας παρέχονται προκειμένου να διαφυλάξουμε τη ζωή μας.

Έρευνες έχουν δείξει, ότι αν τηρούσαμε όλα αυτά τα μέτρα, θα είχαμε 64% λιγότερους θανάτους. Από την άλλη πλευρά, εκείνο που εξακολουθεί να συμβαίνει στην Κρήτη είναι ότι ιδίως στο Ηράκλειο, έχουμε ανατροπές οχημάτων μέσα στην πόλη.

Το 2020 σημειώθηκαν δύο και το επόμενο το οποίο ταλανίζει το νησί είναι η κατανάλωση οινοπνεύματος. Τα στοιχεία της Αστυνομίας, που βγήκαν στη δημοσιότητα πρόσφατα αναφέρουν ότι το λεκανοπέδιο Αττικής με περίπου 6.000.000 κατοίκους, είχε 43 μεθυσμένους το Σαββατοκύριακο 30-31/5 ενώ στην Κρήτη, το ίδιο διάστημα, με περίπου 600.000 κατοίκους, είχαμε 45.

Τα στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη

(φωτογραφία αρχείου), πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top