Μπακογιάννης: Δεν θα θιγεί η λειτουργία επιχειρήσεων και καταστημάτων στην οδό Αθηνάς από τον «Μεγάλο Περίπατο» | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μπακογιάννης: Δεν θα θιγεί η λειτουργία επιχειρήσεων και καταστημάτων στην οδό Αθηνάς από τον «Μεγάλο Περίπατο»

09:07 | 2/6/20

Διαβεβαιώσεις από τον δήμαρχο Αθηναίων

Δεν πρόκειται να θιγεί η λειτουργία των επιχειρήσεων και καταστημάτων στην οδό Αθηνάς από τη δημιουργία του «Μεγάλου Περιπάτου» , διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Απαντώντας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι σ΄εξέλιξη, στις ανησυχίες που εξέφρασε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός, ότι θα κινδυνέψουν να καταστραφούν οικονομικά αυτές οι επιχειρήσεις από τις κυκλοφοριακές αλλαγές, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι έχει ληφθεί υπόψη η διασφάλιση της ομαλούς λειτουργίας τους. Όπως είπε η Σοφοκλέους και η Ευριπίδου, θα εξακολουθήσουν να είναι « ανοιχτές στα αυτοκίνητα» ενώ για την Αθηνάς που περιλαμβάνεται στο «Μεγάλο Περίπατο» προβλέπεται η εξαίρεση διέλευσης οχημάτων τροφοδοσίας αλλά και των οχημάτων των πελατών τους. οι οποίοι θα επιδεικνύουν απόδειξη ή το τιμολόγιο αγοράς των προϊόντων. Για τις όποιες αντιδράσεις εκδηλώνονται , ο κ. Μπακογιάννης , υπενθύμισε επίσης ότι τέτοιες αντίστοιχες- οι οποίες διαψεύστηκαν από το αποτέλεσμα - είχαν υπάρξει στο παρελθόν για τις πεζοδρομήσεις της Ερμού, της Βουκουρεστίου και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις που εκφράστηκαν για το διαγωνισμό σχετικά με την προμήθεια ζαρντινιέρων που θα «χωροθετήσουν» το «Μεγάλο Περίπατο» κατά την πιλοτική περίοδο ο κ. Μπακογιάννης κατήγγειλε «πολιτικά παιχνίδια» και κάλεσε όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που απαιτείται. «Αυτό το έργο, είπε, θα είναι όλης της πόλης. Όλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι ένα έργο δυναμικό, συνεχούς διαβούλευσης και αξιολόγησης. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με παρωπίδες και στερεότυπα αλλά μ’ ανοιχτά μυαλά, απελευθερωμένη συνείδηση, για να διερμηνεύουμε και να εκφράζουμε τους πολίτες, ώστε να φθάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Επίσης ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι τέθηκαν υψηλές προδιαγραφές στο διαγωνισμό, γιατί μετά θα μείνουν στο δήμο και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αλλού.

Για το ίδιο θέμα ο γενικός γραμματέας του Δήμου διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία ήταν καθ΄όλα νόμιμη, υπήρξε ανταγωνισμός και θα ζητηθεί και έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, παρότι δεν είναι υποχρεωτικό.

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top