Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ βράβευσε υπαξιωματικούς του Στρατού Ξηράς για τις ενέργειές τους στον Έβρο | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

lamazi ad

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ βράβευσε υπαξιωματικούς του Στρατού Ξηράς για τις ενέργειές τους στον Έβρο

16:19 | 12/6/20

«Συνέβαλαν στην απαγόρευση της μαζικής παράνομης εισόδου ατόμων και στη διασφάλιση των συνόρων της Ελλάδος - ΕΕ»

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βράβευσε την Πέμπτη (11/6) υπαξιωματικούς του Στρατού Ξηράς,
που με τις ενέργειες τους βοήθησαν σημαντικά στην διασφάλιση των συνόρων του Έβρου. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν, υπό την παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, ο ΕΜΘ αρχιλοχίας (ΠΖ) Τριαντάφυλλος Λοκαρίδης, και ο αρχιλοχίας (ΤΘ) Χρήστος Πεχλιβανίδης της δυνάμεως της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ»(XVI M/K MΠ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι παραπάνω υπαξιωματικοί ως επικεφαλής της Διμοιρίας Κατασκευών της XVI M/K MΠ, προέβησαν με το υπόλοιπο προσωπικό της στην κατασκευή και τοποθέτηση κωλυμάτων στην περιοχή του Επιτηρητικού Φυλακίου 1(ΕΦ 1), καθώς και στην άμεση αποκατάσταση του συνόλου των φθορών που προκλήθηκαν κατά μήκος του αποτρεπτικού εμποδίου στο Προγεφύρωμα Κάραγατς του Νομού Έβρου, το χρονικό διάστημα από 28 Φεβρουαρίου έως 28 Μαρτίου 2020.

Με τον τρόπο αυτό συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην απαγόρευση της μαζικής παράνομης εισόδου πλήθους ατόμων και στη διασφάλιση των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εργαζόμενοι κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες υπό τη ρίψη δακρυγόνων, καπνογόνων και λίθων και με σημαντικό κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Στους βραβευθέντες υπαξιωματικούς όπως και στο υπόλοιπο προσωπικό της Διμοιρίας Κατασκευών της XVI M/K MΠ έχει απονεμηθεί ηθική αμοιβή και από το ΓΕΣ για το έργο το οποίο προσέφεραν.

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top