Πάνω από 420 παιδιά έχουν εξαφανιστεί στην Ελλάδα από τις αρχές του 2019 (βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πάνω από 420 παιδιά έχουν εξαφανιστεί στην Ελλάδα από τις αρχές του 2019 (βίντεο)

13:32 | 16/6/20

Δύο περιπτώσεις ανηλίκων που χάθηκαν από τις αρχές του 2020 δεν έχουν βρεθεί ακόμα

Οι δύο περιπτώσεις των 10χρονων κοριτσιών που είχαν εξαφανιστεί τις προηγούμενες μέρες, φέρνουν στην επιφάνεια το ζήτημα της εξαφάνισης ανηλίκων στην Ελλάδα και τα αίτια αυτών των περιστατικών.

Όπως μετέδωσε σε ρεπορτάζ του ο ΑΝΤ1 δεκάδες παιδιά εξαφανίστηκαν στην Ελλάδα τους πρώτους μήνες του 2020. Πιο συγκεκριμένα από τις αρχές του έτους μέχρι το τέλος του Απριλίου, που ίσχυαν ακόμη οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το Χαμόγελο του Παιδιού διαχειρίστηκε 34 υποθέσεις εξαφανίσεις παιδιών. Από αυτά, τα δύο δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Ο κλινικός ψυχολόγος, Γιάννης Αθανασόπουλος, που είναι υπεύθυνος βάρδιας στην ευρωπαϊκή γραμμή 116000, ανέλυσε το προφίλ των παιδιών που εξαφανίζονται, τις συνηθέστερες περιπτώσεις και τις μεθόδους έρευνας για τον εντοπισμό τους.

Η πλειοψηφία των περιστατικών αφορών φυγές εφήβων από την οικογενειακή εστία ενώ πολύ λιγότερα αφορούν απαγωγές/αρπαγές από κάποιο μέλος της οικογένειας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Αθανασόπουλος τις περισσότερες φορές τις φυγές τις πραγματοποιούν έφηβα κορίτσια ηλικίας 13 με 17. Όσον αφορά το προφίλ των παιδιών που τρέπονται σε φυγή αυτό έχει να κάνει είτε με τις κακές σχέσεις εντός οικογένειας είτε με κάποια ερωτική σχέση.πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top