Πέτσας: Αποκαλύφθηκε αδίστακτο παρακράτος – Ήξερε ο Παππάς, γνώριζε και ο Τσίπρας; | TheBlog.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πέτσας: Αποκαλύφθηκε αδίστακτο παρακράτος – Ήξερε ο Παππάς, γνώριζε και ο Τσίπρας;

13:45 | 22/6/20

Την κατάθεση Μιωνή στην προανακριτική για Novartis και Παπαγγελόπουλο σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ως αποκάλυψη της ύπαρξης αδίστακτου παρακράτους επί ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος
Πέτσας την ανακοίνωση του επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος νωρίτερα, κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αντίγραφο συνομιλίας του με τον Νίκο Παππά, στην οποία ο πρώην υπουργός Επικρατείας φέρεται να του είχε πει ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «έχει ατζέντα» και ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά». Κάλεσε δε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει εάν γνώριζε για την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Ειδικότερα όπως σημείωσε ο κ.Πέτσας σύμφωνα με την ανακοίνωση Μιωνή:

«1ον. Ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και επίσης φέρεται να δηλώνει ο κ. Παππάς ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και μάλιστα «πολλά λεφτά».

2ον. Επιβεβαιώνεται η από 26 Φεβρουαρίου 2020 δήλωση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλου ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Υπουργό κ. Ν. Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σ. Μιωνή. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή δύο Υπουργοί «συζητούσαν» με επιχειρηματία για... “εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις”. Κορυφαίοι υπουργοί δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της δικαιοσύνης!

3ον. Ο κ. Νίκος Παππάς ζήτησε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο κ. Σταύρο Παπασταύρου «να βγει να μιλήσει» εναντίον της κας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού».

Όπως σχολίασε ο κ.Πέτσας: «Αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους.

Φαίνεται μάλιστα ότι ο τότε υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας, αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

«Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους «αρμούς της εξουσίας», όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας. Και ο κ. Παππάς, πρώην Υπουργός Επικρατείας, φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους” υποστήριξε ο κ.Πέτσας καταλήγοντας:

«Και ο κ. Τσίπρας; Πρωθυπουργός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Οφείλει να απαντήσει σήμερα».

Άφησε δε στη συνέχεια ουσιαστικά να εννοηθεί ότι ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να μη γνώριζε, λέγοντας πως «Αυτό που έχει σημασία είναι να αναρωτηθούμε όλοι εμείς όταν υπάρχουν τόσο σοβαρές ενδείξεις για ύπαρξη παρακράτους, ο τότε πρωθυπουργός δεν γνώριζε για αυτό;»

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών