Προκλητικός Τσαβούσογλου: Στοχεύει Καστελόριζο – «Η Ρόδος και η Κρήτη δεν έχουν υφαλοκρηπίδα» | TheBlog.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Στοχεύει Καστελόριζο – «Η Ρόδος και η Κρήτη δεν έχουν υφαλοκρηπίδα»

13:13 | 19/6/20

Οι ανανεωμένοι χάρτες που προβάλλουν τις τουρκικές «σκέψεις» για το Αιγαίο

Προκλητικός εναντίον της Ελλάδας εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο CNN Turk, δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα υφαλοκρηπίδας στα νησιά και στοχεύει το Καστελόριζο.

Με ανανεωμένους χάρτες η τουρκική πλευρά εμμένει στη θέση της ότι «τα νησιά που είναι κοντά στην Τουρκία δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα».

«Η Ελλάδα ισχυρίζεται πως το Καστελόριζο με έκταση 10 τετρ. χιλιομέτρων, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Κας, μπορεί να διαθέτει θαλάσσια έκταση 40.000 τετρ. χιλιομέτρων. Προσπαθούν να αφήσουν σε μας μια περιοχή, αυτή με τα κόκκινα. Δημοσίευσαν έναν χάρτη της Σεβίλλης κτλ. Εμείς λέγαμε πως αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί, η Ελλάδα είχε αυτά τα όνειρα», τόνισε στις δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Μάλιστα στην επόμενη αναφορά του έδειξε τον χάρτη με τη διεκδίκηση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου υποστηρίζει ότι η Ρόδος και η Κρήτη δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα.«Εμείς καθορίσαμε και τα δυτικά σύνορα της υφαλοκρηπίδας μας. Δώσαμε στα νησιά αυτά χωρικά ύδατα 6 μιλίων. Αυτό είναι το σωστό. Εδώ τα νησιά μπορούν να έχουν χωρικά ύδατα, αλλά όχι υφαλοκρηπίδα», είπε.Από τους χάρτες που έδειξε ο Τσαβούσογλου δεν έλειψε κι ένας του Ιονίου, με την Κεφαλονιά και τους Στροφάδες, προκειμένου να επιμείνει πως η συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την Ιταλία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ είναι θετική για την Τουρκία.

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών