Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν σχεδόν όλοι στο βούρτσισμα των δοντιών | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

lamazi ad

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν σχεδόν όλοι στο βούρτσισμα των δοντιών

12:21 | 12/6/20

Το σωστό βούρτσισμα είναι σημαντικό για την υγιεινή των δοντιών

Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών είναι η βασική προϋπόθεση για τη σωστή στοματική υγιεινή και την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων.

Πολλοί όμως νομίζουν ότι ο τρόπος με τον οποίο βουρτσίζουν τα δόντια τους είναι ο σωστός αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι κάνουν κάποια συγκεκριμένα λάθη.

Δείτε κάποια από αυτά:

Δεν αλλάζετε συχνά την οδοντόβουρτσα

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή πρέπει να αλλάζει κάθε 3-4 μήνες καθώς οι τρίχες φθείρονται.

Λάθος τρόπος βουρτσίσματος

Το να βουρτσίζετε τα δόντια σας με οριζόντιες κινήσεις είναι λάθος. Κρατήστε την οδοντόβουρτσα κάθετα μπροστά στο στόμα σας και καθαρίστε τα δόντια σας με κυκλικές κινήσεις. Με ελαφρώς πιο διαγώνιες κινήσεις πρέπει να καθαρίζετε και τα πίσω δόντια.

Δεν χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα

Οι περισσότεροι αγνοούν τη χρησιμότητά του οδοντικού νήματος. Η οδοντόβουρτσα δεν μπορεί να φτάσει ανάμεσα στα δόντια και εκεί δουλειά αναλαμβάνει το οδοντικό νήμα που πρέπει να είναι σύμμαχός σας σε κάθε βούρτσισμα.

Δεν τα καθαρίζετε αμέσως μετά το φαγητό

Ένα ακόμη λάθος που καταστρέφει την υγιεινή των δοντιών, καθώς θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 30 με 40 λεπτά ώστε να μπορεί φυσικά το σάλιο να εξουδετερώσει το Ph των τροφίμων πριν από το βούρτσισμα.

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top