Θρίλερ με ύποπτο πλοίο ανοιχτά της Λιβύης: Το καταδιώκει η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Θρίλερ με ύποπτο πλοίο ανοιχτά της Λιβύης: Το καταδιώκει η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ»

14:44 | 10/6/20

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρει όπλα

Σκιά του εμπορικού πλοίου«Cirkin»,  σημαίας Τανζανίας, έχει γίνει τις τελευταίες ώρες η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκεται στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΕ «IRINI».

Σύμφωνα με πηγές του hellasjournal.com το εμπορικό ξεκίνησε την πορεία του από την Τουρκία και συνοδευόμενο από τρεις τουρκικές φρεγάτες πέρασε τα Δαρδανέλια.

Νοτιοδυτικά της Κρήτης και ενώ το ύποπτο πλοίο έπλεε προς τη Λιβύη, ο Ιταλός Επιχειρησιακός Διοικητής της επιχείρησης IRINI έδωσε εντολή απονήωσης του Aegean Hawk Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού να πλησιάσει το «Cirkin».

Σε κοντινή απόσταση το πλήρωμα του ελικοπτέρου επιχείρησε να ελέγξει το εμπορικό, αρχικά μέσω ασυρμάτου, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν από τουρκική φρεγάτα η οποία και γνωστοποίησε ότι «το πλοίο βρίσκεται υπό κρατική προστασία της Τουρκίας».

Ο Επιχειρησιακός Διοικητής από το Στρατηγείο της Ρώμης διέταξε το πλήρωμα του ελικοπτέρου να επιστρέψει στην φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» και η δεύτερη εντολή ήταν το ελληνικό πλοίο να γίνει σκιά του ύποπτου εμπορικού και των συνοδών πλοίων.

Στρατιωτικές πηγές σημειώνουν ότι πρόκειται για σαφή ένδειξη παραβίασης των ψηφισμάτων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Η επιχείρηση «IRINI» φαίνεται ότι θέτει ένα πολεμικό πλοίο απέναντι από διπλάσια δύναμη, η οποία συνοδεύει ένα ύποπτο εμπορικό, το οποίο πιθανότατα μεταφέρει οπλισμό στη Λιβύη από την Τουρκία, μια τακτική που εφαρμόζει η Άγκυρα και δια θαλάσσης και από τον αέρα αναφέρει το hellasjournal.

Η «IRINI» επιχειρησιακά εφαρμόστηκε από την 1η Ιουνίου ενώ νωρίτερα στην ίδια περιοχή και πάλι μόνη της έπλεε μια Γαλλική φρεγάτα, η οποία αποχώρησε μόλις ανέλαβε καθήκοντα το Ελληνικό πολεμικό πλοίο.

(η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού)

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top