Χατζηδάκης για το σχέδιο «πληρώνω όσο πετάω»: Θα ζυγίζονται τα σκουπίδια | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Χατζηδάκης για το σχέδιο «πληρώνω όσο πετάω»: Θα ζυγίζονται τα σκουπίδια

00:49 | 2/7/20

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων

Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για το σχέδιο «πληρώνω όσο πετάω» και πως τα απορρίμματα θα ζυγίζονται έτσι ώστε οι πολίτες να ενθαρρύνονται να κάνουν σωστή διαχείριση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τονίζοντας πως το συγκεκριμένο θέμα αφορά τους δήμους, καθώς θα σχετίζεται με τα δημοτικά τέλη.

Σχετικά με τις χωματερές, ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε επισήμως υπάρχουν 28, συμπεριλαμβανομένης της Σαντορίνης ενώ υπάρχουν περίπου 10 ακόμη που δεν λειτουργούν πλέον αλλά δεν έχουν αποκατασταθεί.

«Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του 22 να έχουν κλείσει όλες», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι δήμοι που πετούν σκουπίδια με ανεξέλεγκτες χωματερές, επιβαρύνονται με παραπάνω τέλη προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι δήμαρχοι να κάνουν μια σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων.

«Νόμιζα όταν πήγα στο υπουργείο, ότι το σοβαρότερο πρόβλημά μου θα είναι η ΔΕΗ. Τελικά κατάλαβα ότι είναι τα απορρίμματα γιατί δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακούστε το ηχητικό από το 4:15πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top